4min

Tags in dit artikel

,

Prestaties

De Vertex 450 is goedkoper dan de OCZ Vector en in principe verwachten we dus ook wat minder goede prestaties van deze schijf. Het prijsverschil is natuurlijk niet uit de lucht gegrepen en zoals al uitgelegd gebruikt OCZ een lagere kloksnelheid om iets langzamere chips te kunnen gebruiken.

AS SSD


In AS SSD zien we wat betreft lees- en schrijfsnelheden inderdaad dat de Vertex 450 iets moet toegeven op de Vector, maar het verschil is zeer klein. De Samsung 840 Evo was al sneller dan de Vector en dat zorgt er dus voor dat die schijf in dit geval het meeste waar voor zijn geld biedt.

Benchmark: AS SSD – Sequential Read



Benchmark: AS SSD – Sequential Write


De Vertex 450 weet wat betreft access time wel duidelijk de klinkende resultaten te overhandigen. Zowel voor de aanvang van de lees- als schrijf-commando’s zagen we nog niet eerder zulke goede prestaties.

Benchmark: AS SSD – Access Time Read



Benchmark: AS SSD – Access Time Write


De behaalde resultaten wat betreft access time zijn natuurlijk mooie cijfers, maar om eerlijk te zijn wegen de lees- en schrijfsnelheden zwaarder. Dat zien we ook terug in de eindscore van de Vertex 450, waarin overigens ook nog andere tests worden meegenomen. De Vertex 450 scoort ongeveer evenveel punten als de Vertex 4, maar wordt de 840 Evo toch met klinkende cijfers verslagen. De Vertex 450 doet dat op de onderdelen die wij in onze recensies normaal gezien niet vermelden, zoals de random read- en random write-tests.


PC Mark Vantage


In PCMark Vantage weet de Vertex 450 geen vuist te maken ten opzichte van de directe concurrenten. De Samsung 840 Evo blijft hier de opvallende recordhouder. De afstand tot de OCZ Vector is in dit geval een fractie.