3min

Tags in dit artikel

, , ,

Bouwkwaliteit en hardware

Bouwkwaliteit


LG is samen met Samsung in de minderheid als het gaat om partijen die hun high-end smartphones nog uitvoeren met een plastic behuizing. De LG G2 voelt dan ook erg goedkoop aan voor een telefoon met een adviesprijs van 600 euro. Waar LG op allerlei gebieden vooraan probeert te lopen, is dit toch een flinke streep door de rekening.

Wel is het scherm bedekt met een laag Gorilla Glass 2, waardoor dat gedeelte in ieder geval grotendeels bestand is tegen normaal contact met harde en scherpe objecten. Als je hard drukt op het scherm zie je vrijwel geen vlekken ontstaan. Als je de telefoon buigt ontstaan er meer vlekken, maar ook dat valt nog best mee. Je voelt dan wel dat er relatief veel flexibiliteit in de telefoon zit, wat door de plastic behuizing komt. Flexibiliteit is in dit geval een slechte zaak, telefoons horen niet buigbaar te zijn, de onderdelen zijn daar niet op gebouwd. In de toekomst gaat dat overigens wel veranderen, maar vooralsnog is het een minpunt.

Het spaarzame aantal knoppen is netjes in de behuizing verwerkt en tussen de verschillende gedeeltes van de behuizing zit weinig ruimte. De G2 zit dus wel netjes in elkaar.


Hardware


LG heeft de Snapdragon 800-chipset gebruikt voor de G2 en dat is op het moment van schrijven de meest krachtige setup die Android-fabrikanten tot hun beschikking hebben. Natuurlijk is het wel zo dat er over een paar maanden vast alweer een andere optie is die nog meer biedt, maar dat is in de technologiewereld nou eenmaal de gang van zaken. Op dit moment is het in ieder geval het neusje van de zalm en dat doet LG dus prima.

De Snapdragon 800-chipset bestaat uit een quad-core Krait 400-processor die tikt op 2,26 GHz. Het grafische werk wordt geleverd door een Adreno 330-gpu. Het werkgeheugen bedraagt 2GB en de opslagcapaciteit zit vast op 16GB, omdat er geen micro SD-kaart ondersteund wordt.

Het True HD IPS LCD-scherm heeft een afmeting van 5,2 inch en heeft een Full HD-resolutie. Met die gegevens komen we uit op een pixeldichtheid van 424 pixels per inch en dat is dik in orde. Het is in dat opzicht op papier een van de beste schermen op de markt. Het scherm wordt bedekt door een laag Gorilla Glass 2 van Corning.

Qua connecties beschikt de G2 over zo’n beetje alles wat je je maar kan wensen zoals WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0, NFC en infrarood. De micro USB-poort kan met een optionele adapter ook gebruikt worden om het beeld te spiegelen op een extern scherm, maar dat kan ook draadloos via DLNA. De G2 ondersteunt ook 4G-verbindingen op de frequenties 800, 900, 1800 en 2600 MHz. Dat is een redelijk beperkt aantal frequenties, maar in Nederland is het voldoende om verbinding te maken met de netwerken die worden uitgerold.


De camera op de achterkant van de LG G2 heeft een resolutie van 13 megapixel en ondersteunt optische beeldstabilisatie. Het opnemen van video’s gebeurt in maximaal 1080p tegen 60 beelden per seconde en dat laatste is een eigenschap waarin de G2 excelleert, want andere smartphones doen het met maximaal 30 fps.

De accu heeft een capaciteit van 3.000 mAh en LG heeft de standbytijd vastgesteld op 900 uur met een 3G-verbinding. De spreektijd bedraagt volgens LG 17,5 uur. De capaciteit is erg hoog, maar hoe lang de telefoon meegaat op één lading is ook afhankelijk van de overige hardware.