4min

Tags in dit artikel

, ,

Accessoires, ontwerp en uiterlijk

Accessoires


De HTC One mini wordt geleverd met een acculader, bijbehorende USB-kabel, een snelstartgids en een mooie zwarte in-ear stereoheadset met rode opzetstukjes. Ook zitten er nog twee additionele setjes bij, om de originele opzetstukjes te vervangen, zodat ze beter in je oren passen.


Ontwerp


De HTC One mini lijkt natuurlijk enorm veel op de grote broer, de HTC One. Als we de toestellen naast elkaar leggen en vergelijken, dan zien we wel een groot verschil. Bij de HTC One is het eigenlijk zo dat het binnenwerk zit geklemd tussen de de aluminium voorzijde en achterzijde, terwijl bij de HTC One mini de voor en achterzijde als het ware in het binnenwerk liggen. Bij de HTC One mini vallen de voor en achterkant binnen de lijst die om het toestel heen zit en bij de grote broer, de HTC One valt deze lijst tussen de voor en achterzijde.

Verder zijn de toestellen qua ontwerp zo goed als gelijk, alleen is de HTC One mini een stukje kleiner.

Uiterlijk


Opnieuw heeft HTC ervoor gekozen om zowel boven als onder het toestel een grill voor de speakers te plaatsen. Waarmee het toestel dus beschikt over stereo-audio, wat vrij ongewoon is voor een smartphone. Wederom is dit toestel voorzien van Beats Audio, zoals vrijwel alle toestellen van HTC.


Het overige deel van de voorzijde van het toestel bestaat vooral uit het scherm van 4,3 inch. In tegenstelling tot wat we bij veel andere fabrikanten zien, dat de bezel (de rand rond het scherm) steeds dunner wordt, heeft de HTC One mini juist een flinke bezel om het scherm. Aan de onderzijde heeft HTC zijn logo en de aanraakgevoelige Terug- en Home-knop in de bezel verwerkt. Tot slot bevinden zich boven het scherm nog een camera en twee sensoren.


De achterkant van de smartphone is wederom bijna volledig gemaakt van aluminium, in vergelijking met de normale HTC One vinden we hier dezelfde zaken terug alleen op een andere plaats. De microfoon aan de achterzijde is nu meer aan de linkerkant gepositioneerd, waar die bij HTC rechts zat.

Ook heeft HTC ervoor gekozen om de flitser niet langer naast de camera te plaatsen, maar erboven. Opnieuw heeft HTC gekozen voor een 4 megapixel-camera met Ultrapixel-technologie. Op zich is 4 megapixel meer dan voldoende, maar dan moet de lens wel goed zijn en voldoende licht hebben om scherpe foto’s te maken. Bij de HTC One hadden we daar redelijk wat kritiek op, verderop in deze review ga ik uitgebreid in op de camera van dit toestel, al verwacht ik niet dat dit toestel betere foto’s zal maken als de HTC One.


Op de achterkant vinden we tot slot nog het logo van HTC terug en het logo van Beats Audio, welke ditmaal grijs is gekleurd in plaats van rood.


Aan de linkerzijkant vinden we alleen een sim-tray die kan worden geopend door het meegeleverde pinnetje in het gaatje naast de tray te steken. Vervolgens kan de simkaart in de lade worden geplaatst en terug worden gezet in het toestel. Aan de rechterzijkant zitten twee afzonderlijke fysieke knoppen welke het volume van het toestel regelen. Ook dit wijkt af van de originele HTC One, waar één grote volumeknop was te vinden.


Aan de bovenzijde van het toestel is de stand-by knop en de audiojack te vinden, om de koptelefoon aan te sluiten. HTC heeft ook hier een kleine wijziging doorgevoerd, bij de HTC One was de stand-by knop zwartgekleurd en op de HTC One mini is deze gewoon zilver.

Tot slot de onderkant van het toestel, hier vinden we een gaatje waarachter een microfoon is geplaatst, plus de micro-USB 2.0-aansluiting om het toestel op te laden of aan de computer aan te sluiten. De plaatsing van deze micro-USB-aansluiting is echter zeer vervelend voor fabrikanten van accessoires en ook voor linkshandige mensen. Wij zijn bij Techzine van mening dat de micro-USB poort altijd in het midden onderop het toestel moet zitten, dit omdat de fabrikanten van accessoires hun producten dan geschikt kunnen maken voor zoveel mogelijk toestellen.


HTC heeft ervoor gekozen de aansluiting meer aan de rechterkant te plaatsen, wat ook zeer vervelend uitpakt voor linkshandige mensen. Ik ben zelf linkshandig, vandaar dat ik het als vervelend ervoer. Ik wilde het toestel namelijk gebruiken terwijl deze aan de oplader lag en ik laat de onderkant van de smartphone altijd rusten op mijn pink, dat is in het geval van de HTC One mini wel mogelijk, maar dan kan je het toestel niet meer lekker vasthouden, de beste plek om het toestel op je pink te laten rusten is namelijk exact de plek waar de USB-kabel in dit geval zit. Voor linkshandigen is dit wat mij betreft een echt minpunt.

Tot slot kan ik nog vermelden dat de HTC One mini niet kan worden opengemaakt en dat de opslagcapaciteit niet is uit te breiden met een micro SD-kaart en ook de accu kan dus niet worden vervangen. Dit zien we steeds meer, omdat fabrikanten hun toestellen steeds dunner willen maken.