3min

Tags in dit artikel

, ,

Camera

De HTC One Mini heeft een camera van ‘slechts’ 4 megapixel. HTC maakt gebruik van de zogenaamde UltraPixel-technologie waardoor foto’s er ook op deze lagere resolutie goed uit moeten zien. Voor meer informatie omtrent deze UltraPixel-technologie verwijs ik door naar de review van de HTC One, waar we een hele pagina hebben gewijd aan de UltraPixel-technologie. Hieronder zijn alle foto’s en video te vinden die we hebben gemaakt met de HTC One mini, waarmee we bepalen hoe goed de kwaliteit van camera is in combinatie met de UltraPixel-technologie.

Foto’s


1: Externe belichting, 2: Slechte belichting zonder flits, 3: Zelfde, met flitser.

De eerste drie foto’s zijn van wisselende kwaliteit. De eerste foto is in elk geval de beste van de drie, maar dat ligt ook voor de hand. Ik vind de kleuren echter een beetje vaal en de camera heeft duidelijk moeite met het scherpstellen.

De foto zonder belichting is meestal gewoon extreem donker, de UltraPixel-technologie weet dit goed te compenseren, wel met redelijk wat ruis tot gevolg. Alleen dit is al beter dan menig andere smartphone-camera. De foto met flits is meerdere malen genomen maar keer op keer niet scherp, wat dus echt aan het toestel ligt. Het toestel heeft echt moeite met het maken van een scherpe foto in een donkere omgeving met flitser.

1: Beweging in sportmode, 2: Buiten, van dichtbij, 3: Op korte afstand

De HTC One mini beschikt helaas niet over een sportmode, waarmee bewegende objecten beter kunnen worden gefotografeerd. Wel over een stabilisatie-mode, die in theorie ook zou kunnen werken. Iets wat ook te zien is in de foto van de carrousel. We hebben al wel vaker betere foto’s van de bewegende carrousel gezien, maar heel slecht is het resultaat niet.

De foto van de stenen is opnieuw een beetje vaal en uitgewassen. Ook is er niet enorm veel detail te zien bij de verschillende stenen. De foto van de auto op korte afstand is vrij aardig, alleen lijkt de linkerkant een beetje overbelicht.

1: Van grote afstand, 2: Zelfde afstand, ingezoomd

De laatste twee foto’s zijn een beetje donker, maar zoals ook wel te zien op de foto was het niet het meest mooie weer toen de foto’s werden genomen. Bij de linkerfoto valt vooral op dat de camera de foto nog wat donkerder heeft gemaakt. Dit is jammer, want daardoor is de foto wel erg donker geworden. De rechter foto is ingezoomd met digitale zoom en zoals bekend moeten we daar niet teveel van verwachten. Het resultaat is volledig volgens de verwachting: niet om aan te zien. Met een smartphone moet je gewoon niet inzoomen, dat kan je net zo goed achteraf op je computer doen.

Al met al is het een redelijke camera, niet slecht, maar zeker ook niet goed.

Video’s


Naast het schieten van foto’s kan de HTC One mini ook video’s opnemen. Normaal doet de smartphone dit in HD (1280×720 pixels), maar het toestel kan ook in Full HD (1920×1080) opnemen.

Wij testen altijd de hoogste kwaliteit wat in dit geval Full HD is. Andere mogelijkheden zijn slowmotion en Fast HD (60 frames per seconde). Wat direct opvalt is dat de video niet goed wordt gestabiliseerd. Verder heb ik weinig aan te merken op de video.