3min

Tags in dit artikel

, , ,

Verpakkingsinhoud & uiterlijk

Verpakkingsinhoud


Gezamenlijk met de iPad Air vind je in de verpakking tevens een Lightning-kabel, een adapter met USB-poort en een bundeltje met bondige handleidingen en twee stickers in de vorm van het Apple-logo.

Zoals we inmiddels wel gewend zijn wordt de iPad dus erg kaal geleverd; zonder beschermhoes of oortjes. dat soort extra’s zijn natuurlijk altijd welkom, maar je zal ze apart moeten aanschaffen. Overigens is het ook niet zo dat Apple’s concurrenten dit massaal anders aanpakken. De gemiddelde tablet wordt gewoon aardig kaal aangeleverd.


Uiterlijk


De iPad Air vormt in mijn ogen qua verschijning de grootste wijziging sinds de originele iPad. Dat komt voornamelijk doordat Apple ervoor heeft gekozen om de bezels aan de lange zijden van het scherm aanzienlijk in te korten. Bij alle voorgaande iPads met deze schermgrootte waren de randen rondom het scherm aan alle zijden even breed. Apple neemt bij de iPad Air de ontwerp-filosofie over die het met de iPad mini inzette.

De invloed van de iPad mini is sowieso veelvuldig terug te zien in het ontwerp van de iPad Air. Om maar wat voorbeelden te noemen: de hoeken aan de achterkant van de behuizing zijn minder glooiend afgerond dan voorheen, de achterkant is platter, de glanzende randen aan de voorkant zijn afgeschuind en de knoppen aan de zijkanten zijn van metaal in plaats van plastic.

Op de voorkant vind je het Retina-scherm en daarboven de FaceTime-camera met daarnaast een lichtsensor. Onder het scherm zit de oude en vertrouwde Home-knop. Apple had wellicht wel de Touch ID-knop die ook in de iPhone 5S (review) zit willen gebruiken, maar de productiecapaciteit ligt naar verluidt nog niet hoog genoeg. Om tekorten te voorkomen vinden we dus gewoon de oude knop terug, of Apple was het überhaupt niet van plan.



Op de achterkant zit linksbovenaan de iSight-camera. Aan de bovenkant zit in het midden ook een microfoon. Een tweede microfoon is bovenop de iPad Air terug te vinden. Gezamenlijk gebruikt Apple deze microfoons om omgevingsgeluiden te filteren. Bovenop vindt men verder de aan/uitknop en een koptelefoonaansluiting. Als je een 4G-versie van de iPad Air hebt vind je hier ook een brede plastic strip waarachter die 4G-module is verwerkt alsook de Wifi-antennes, aan de linkerzijde zit dan onderaan ook een sim-lade waarin je een micro-simkaart kan plaatsen. Verder zitten op de linkerzijde natuurlijk ook de volumeknoppen en een schuifje waarmee naar keuze de schermvergrendeling of de geluidsuitvoer kan worden in- of uitgeschakeld.




Onderop de iPad Air zitten stereo-speakers, waarmee dit de eerste grote iPad is met een dergelijke configuratie. Voorheen moest men het altijd doen met één speaker. De speakers flankeren Apple’s Lightning-aansluiting. Die aansluiting kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld accessoires, opladen en het verbinden met een computer.

De iPad Air kan net als al zijn voorgangers niet geopend worden. Het is dus niet mogelijk om de accu eenvoudig te verwisselen. De oplettende lezer zal ook wel hebben opgemerkt dat de iPad Air geen micro SD-poort bevat, het uitbreiden van de opslagruimte is dus een no-go.