2min

Tags in dit artikel

, ,

Prestaties (systeem)

De SlateBook 10 x2 bevat een Tegra 4-chipset en die hebben we bij Techzine nog niet op de pijnbank gelegd. Het zal ons dus benieuwen hoe de tablet het ervan af zal brengen in onze tests.

We beginnen met AnTuTu X Benchmark, een nieuwe editie van de veelgebruikte test waarin zo goed mogelijk wordt getracht om het valsspelen van fabrikanten tegen te gaan. Helaas moeten we wat betreft resultaten dan ook weer met een schone lei beginnen. Hoe dan ook, met de scores die we al hadden staan veegt de SlateBook 10 x2 de grond aan.


Processor


De verhoudingen liggen wat betreft de score van de processor ongeveer hetzelfde, de Tegra 4-processor doet het stukken beter dan de Qualcomm-tegenhanders in de Google Nexus 7 en Sony Xperia Tablet Z. Het gaat in die gevallen ook wel om de Snapdragon S4 Pro, een chipset die in 2012 werd uitgebracht. Desalniettemin zijn er ook nog nauwelijks tablets met de Snapdragon 600 of -800-chipsets beschikbaar en dus is de HP-laptop momenteel een erg krachtige optie.


Werkgeheugen


Wat werkgeheugen betreft is het verschil met de Nexus 7 wat minder groot, maar weet HP’s SlateBook 10 x2 opnieuw de toppositie voor zich te winnen. De Xperia Tablet Z houdt hier gepaste afstand.