3min

Tags in dit artikel

, ,

Prestaties (grafisch)

De HP SlateBook 10 x2 heeft een aardig precedent geschept middels de goede systeemprestaties, maar die gegevens betekenen niet per definitie dat de scores op grafisch gebied ook uitmuntend zijn.

De Tegra 4-chipset is voorzien van een GPU met 72 rekenkernen. De GPU bestaat uit 48 pixel shaders, 24 vertex shaders en 4 pixel pipelines. De shaders bijelkaar opgeteld kom je inderdaad uit op 72, dus zo zal Nvidia aan zijn bewering over de rekenkernen zijn gekomen. Nvidia belooft met deze GPU prestaties die zesmaal zo goed zijn als die van de Tegra 3-chipset.

Ook in GFXBench 2.7 weet de SlateBook 10 x2 de eerste positie voor zich op te eisen en daarmee wordt bijvoorbeeld ook de iPad 4 voorbijgestoken. De nieuwe iPad Air is wat te hoog gegrepen voor de HP, maar de score is helemaal niet slecht.


In 3DMark’s Ice Storm Unlimited scoort de HP SlateBook x2 opnieuw aan de hoge kant. Waar we van de Nexus 7 nog vonden dat er een nieuwe standaard werd gezet op grafisch gebied, weet de Slatebook 10 x2 deze score te benaderen en zijn de Surface 2 en de iPad Air er alweer overheen gegaan.



Al met al scoort de HP SlateBook x2 prima in zowel de systeem- al de grafische-benchmarks.