3min

Camera


De Samsung Galaxy Note 3 is voorzien van een camerasensor die foto’s in een resolutie van 13 megapixel vastlegt. De camera is voorzien van een LED-flitser en bij het schieten van foto’s is er ook stabilisatie beschikbaar.

Foto’s


1: Externe belichting, 2: Slechte belichting zonder flits, 3: Zelfde, met flitser.

De Samsung Galaxy Note 3 brengt het er in de eerste serie foto’s goed vanaf. Er is weinig aan te merken op deze foto’s. Het detail en de helderheid is in alle gevallen prima. Enkel bij de foto waarbij de flitser is gebruikt zou je kunnen zeggen dat de kleuren niet optimaal zijn en wat te verzadigd overkomen.

1: Beweging in sportmode, 2: Buiten, van dichtbij, 3: Op korte afstand

De foto in de sportmode valt niet tegen, maar zeker ook niet mee. Er zijn heel veel smartphones die in deze test niet goed presteren en de Samsung Galaxy Note 3 is daar één van.

De foto van de stenen is redelijk in orde. De scherpte had nog wel iets optimaler gekund. De kleuren zijn daarentegen aardig natuurgetrouw, zeker niet overdreven. Op de foto van de auto is eveneens weinig aan te merken. Deze is scherp en de helderheid is ook in de gedeeltes waar niet de focus op ligt gewoon goed.

1: Van grote afstand, 2: Zelfde afstand, ingezoomd

Veel telefoons hebben moeite met het maken van de foto van de gebouwen in de achtergrond. Daarbij worden andere gedeeltes van de foto vaak wat te donker. Ook bij de Galaxy Note 3 is dat helaas het geval. De ingezoomde foto is niet slecht voor een telefoon met digitale zoom.

Video’s


De Samsung Galaxy Note 3 is in staat om 4K-video’s op te nemen en dat hebben we op de redactie van Techzine nog niet eerder gezien. Op zich is dat opvallend, want we hebben dus al wel meerdere Snapdragon 800-telefoons beoordeeld. Wat dan weer wel jammer is, is dat de 4K-opnames met 30 beelden per seconde verloopt. Als je terugschakelt naar Full HD, wordt desgewenst wél met 60 beelden per seconde opgenomen, waardoor bewegingen beter worden vastgelegd.

Onderstaand vind je eerst de Full HD-video die de Galaxy Note 3 produceert. Bij deze video kan wel gebruik worden gemaakt van videostabilisatie, al ben ik daar niet echt over te spreken. Ondanks dat de telefoon in staat zou moeten zijn om 60 beelden per seconde op te nemen, is het beeld niet bepaald vloeiend. Het beeld is wel redelijk scherp en het geluid is ook goed.


De 4K-video is natuurlijk een stuk scherper. Ook hier merk je wel dat de snelheid van het beeld niet optimaal is en dat auto’s redelijk stotterend passeren. Qua detail is de mogelijkheid om in 4K op te nemen natuurlijk wel een groot voordeel.