2min

Prestaties (games)

De Snapdragon 800-chipset is uitgerust met een Adreno 330 als grafische processor. Deze chip is bij de LG G2 en Sony Xperia Z1 al uiterst capabel gebleken en het is nu de vraag of Samsung er nog eens een klein schepje bovenop weet te doen met de Galaxy Note 3.

3DMark


In Ice Storm Unlimited van de 3DMark-testsoftware blijkt dit inderdaad het geval. De Galaxy Note 3 neemt de koppositie ook hier over van de Sony Xperia Z1.

Benchmark: Crossplatform: 3DMark – Ice Storm Unlimited



GFXBench 2.7


In GFXBench 2.7 behoudt de iPhone 5S van Apple op dit moment nog een gezonde voorsprong. Wel moet daarbij gezegd worden dat de schermresolutie van Apple’s smartphone aanzienlijk lager is, waardoor de prestatie op zichzelf minder indrukwekkend is dan de grafiek nu doet vermoeden.

Benchmark: GFXBench 2.7 T-REX (C24Z16 onscreen)


De Galaxy Note 3 scoort in de offscreen-test eveneens 26 beelden per seconde, terwijl de iPhone 5S dan afzakt naar 24 FPS. Wat pure grafische kracht betreft is de Galaxy Note 3 de beste smartphone die op dit moment beschikbaar is, maar de iPhone 5S weet een game vloeiender op het scherm te toveren, zij het tegen een lagere resolutie.