3min

Prestaties (systeem)

Mac-producten testen we altijd deels in Mac OS X, deels in Windows. Dit laatste doen we zodat de systemen ook vergeleken kunnen worden met concurrenten die standaard op Windows functioneren.

Mac OS X


In Geekbench laat de MacBook Pro zien dat de prestaties over de gehele linie beduidend beter zijn dan die van het vorige model dat we getest hebben. Die vergelijking is echter niet helemaal eerlijk omdat het in dat geval om de goedkopere variant gaat terwijl we nu de duurste versie aan de kaak voelen.


Dezelfde opmerking moet dus gemaakt worden bij iBench, waarin de MacBook Pro uit 2013 overigens een nieuw record neerzet en zelfs de iMac’s ruim verslaat.


Windows 8.1


In Cinebench 11.5 en Windows 8.1 weet de MacBook Pro opnieuw indrukwekkende prestaties neer te zetten. Wel valt hier op dat de HP Envy TouchSmart 15 een aanzienlijk beter resultaat laat noteren in deze test. Dat is vanuit HP’s kant opzienbarend; deze laptop kost immers momenteel nog 870 euro.


Als laatste systeemtest hebben we PCMark 8 gedraaid. In deze test moet de MacBook Pro alleen een gaminglaptop van MSI voor zich dulden, wat op zich geen schande genoemd kan worden. De TouchSmart 15 van HP is in dit geval aanzienlijk weggezakt ten opzichte van Apple’s laptop.