3min

Tags in dit artikel

, , ,

Prestaties (systeem)

De LG G Pad 8.3 is voorzien van een Snapdragon 600-chipset, met een quad-core Krait 300-processor aan boord, deze draait op maximaal 1,7 GHz. Daarmee is de LG G Pad 8.3 bij voorbaat zeker geen partij voor de echte toppers in de markt. De Snapdragon 800-chipset is aanzienlijk sneller en dan komt er ook nog binnenkort de Snapdragon 805-chipset aan, welke opnieuw sneller is.

De verwachtingen zijn bij voorbaat dus al duidelijk; de LG G Pad 8.3 zal niet alle concurrenten kunnen bijbenen.
In AnTuTu X Benchmark moet de tablet het stellen met een score van net geen 18.000 punten, terwijl alle andere tablets, ook vrij oude apparaten, dus beter scoren.


Processor


Bij de multi-core test van Geekbench 3 moet de G Pad 8.3 het opnieuw stellen met een redelijk matige score. Van de concurrenten wordt alleen de iPad mini van vorig jaar het nakijken gegeven.


Werkgeheugen


De G Pad 8.3 beschikt over 2GB aan werkgeheugen, dat is voor een tablet redelijk normaal. De Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition is vooralsnog de enige tablet die is voorzien van 3GB en is daarmee de uitzondering op de regel, of misschien kan je beter stellen dat het een voorbode is van wat nog komen gaat.

Hoe dan ook, net als in de voorgaande tests laat de G Pad 8.3 het liggen en noteert de tablet de laagste score. Het lijkt er dus op dat LG niet alleen heeft geopteerd voor een wat oudere en goedkopere chipset, maar ook voor kwalitatief minder goed werkgeheugen.


Wat betreft systeemprestaties is de LG G Pad 8.3 dus zeker niet het beste dat er vandaag de dag op de markt te vinden is. Dat is gezien de prijs opvallend, maar gezien de specificaties was dit vooraf al te verwachten.