3min

Verpakkingsinhoud, ontwerp & uiterlijk

Verpakkingsinhoud


De Nokia Lumia 1520 wordt geleverd in een blauwe kartonnen doosje, waaraan we al enkele jaren gewend zijn. Dit type doosjes is grotendeels gemaakt van gerecycled papier, waarmee Nokia zo zijn steentje bijdraagt aan het milieu.

In de verpakking is een USB-kabel te vinden, samen met een acculader met een output van 1,5 mAh. Gezien de grootte van de accu is dat nog relatief weinig. Hoe hoger het aantal ampère, hoe sneller de accu ook weer vol is. Nokia levert ook een in-ear headset in de kleur van de smartphone mee, plus maar liefst vier setjes opzetstukjes. Als laatste vind je een aantal handleidingen en een pinnetje om de SIM-lade uit te werpen. Nokia levert dus al het nodige mee om aan de slag te kunnen met de Lumia 1520.


Ontwerp


Wat betreft het ontwerp is de Nokia Lumia 1520 in grote lijnen eigenlijk een uit de kluiten gewassen Lumia 925 (review) met een behuizing van plastic in plaats van metaal. De telefoon heeft bijvoorbeeld exact dezelfde hoeken, layout van knoppen en camera die uit de behuizing steekt. Dat laatste vind ik overigens wel kwalijk, het maakt de lens extra kwetsbaar voor krassen en dat komt je foto’s weer niet ten goede.

Bij de aankoop van de Lumia 1520 moet je natuurlijk ook een kleur kiezen voor de behuizing. Hierbij moet ik opmerken dat de rode variant voorzien is van een glanzende afwerking, wat ik persoonlijk erg onprettig vind aanvoelen. De andere uitvoeringen hebben een matte afwerking en liggen daardoor niet alleen steviger in de hand, maar voelen ook minder goedkoop aan. Hoewel ik de rode kleur erg fris en mooi vind, zou ik zelf toch voor een alternatief kiezen.

Uiterlijk


De voorkant van de Lumia 1520 wordt grotendeels ingenomen door het scherm. Erboven zitten van links naar rechts een camera en speaker met daarin ook een microfoon, vrijwel onzichtbaar zijn de licht- en nabijheidssensoren. Onder het scherm zitten de welbekende aanraakgevoelige Windows Phone-knoppen. In de zwarte rand zit een minieme inkeping, waarachter de primaire microfoon is verstopt.


Op de achterkant zijn bovenaan vijf kleine gaatjes zichtbaar, waarachter één van de microfoons van de smartphone is verwerkt. Verder naar beneden zit een dubbele LED-flitser en de PureView-camera. Helemaal onderaan zitten nog een flink aantal inkepingen, waarachter een speaker verstopt wordt, alsook een vierde microfoon. Het zal je misschien al opgevallen zijn; de Lumia 1520 spant de kroon met het aantal geïntegreerde microfoons.

Bovenop de smartphone zit een jack-aansluiting waarin je een headset kunt steken, onderaan heeft Nokia enkel een USB-aansluiting geplaatst. In het midden, zoals het hoort.


De linkerzijde bevat twee klepjes die je met het meegeleverde hulpstuk kunt openen. In de lades kan je een nano-simkaart en een micro SD-kaart steken. De rechterzijde is voorzien van knoppen om het volume te regelen, een aan-/uitknop en een fysieke camera-knop.

Zoals we gewend zijn van Nokia’s smartphones is ook de Lumia 1520 niet bedoeld om open te maken. Het is daarmee onmogelijk om snel een accu te verwisselen, maar als voordeel heeft het dan weer dat de telefoon extra dun is.