4min

Tags in dit artikel

, , , ,

Gebruik als fotocamera

De Trust 620 LCD Powerc@m Zoom is als hoofdzaak bedoeld als een digitale camera. Als extra functie hebben ze het gebruik als videocamera en webcam toegevoegd, wat natuurlijk een leuk extraatje is!



De camera zier er redelijk goed uit, zonder teveel fratsen. De camera heeft 8 mb intern geheugen en een 4,6 cm groot lcd schermpje, en dit is groot voor een digitale camera! Één min puntje is dat je batterijen wel erg snel leeg gaan met zo’n lcd schermpje. De camera heeft een ingebouwde flitser, die je zelf kan bedienen of je kan de camera zelf laten bepalen wanneer hij moet flitsen. Aan de voorkant van de camera (rond de lens) zit een draaibare schijf, waarmee je kan instellen of je een foto vanaf 40 tot 70 cm maakt (Macro mode) of vanaf 70 cm tot en met oneindig (normale mode). Bij normaal gebruik zal hij bijna altijd op normale mode staan. Bovenop de camera is er een klein monochroom lcd schermpje waarop je kan zien hoeveel foto’s je nog kan maken, en welke kwaliteit je gekozen hebt, en of de flitser wel of niet actief staat.


Bovenop de camera zitten ook een paar knopjes, namelijk de ontspanner, de aan en uit knop, de kwaliteit keuzeknop, de digitale zoomknop (2x) en als laatste de flitsknop. De aan en uit knop staat voorzich, met de kwaliteit keuzeknop kan je de resolutie instellen, respectievelijk: 576*432 (VGA), 1152*846 (1M) en 1600*1200 (2M).
  • 576*432 staat gelijk aan +/- 107 foto’s.
  • 1152*846 staat gelijk aan +/- 32 foto’s
  • 1600*1200 staat gelijk aan +/- 15 foto’s
In de praktijk haal je “bijna” altijd meer foto’s dan hier opgegeven. Als laatste knop hebben we de flitsknop. Met deze knop kan je instellen of hij wel of niet moet flitsen of dat hij dat automatisch uitmaakt.

Aan de zijkant van de camera zit een zacht rubberen afdekplaatje, onder het afdekplaatje (zit vast aan de camera, dus kan je niet kwijt raken) zitten drie aansluitingen, namelijk een usb aansluiting, een DC in aansluiting, kan je met een trafo op 3,3 volt je camera spanning geven of de batterijen opladen. (Deze zit niet bij de camera inbegrepen). En als laatste is er een tv-out aansluiting (kabel is wel meegeleverd) die je met behulp van een verloopkabeltje op je tv kunt aansluiten, zodat je de foto’s op tv kan bekijken! Dit is een erg leuke functie, zo kan je met je hele familie achter de tv zitten, in plaats van achter het beeldschermpje te gluren van je pc.


Achterop de camera zit er een grote (zilveren) navigatieknop, deze gebruik je om door de menu’s te bladeren. Onder de navigatieknop vind je nog twee knopjes namelijk de keuzeknop voor stilstaand beeld (foto) te nemen, of bewegend beeld op te slaan (video). Daaronder vind je nog een knop en deze dient als aan/uit schakelaar voor het lcd schermpje. (als je foto’s pakt kan je hem beter uitzetten want hij vreet batterijen) Achterop de camera zit ook een piepklein luidsprekertje, hierdoor komen piepjes, blader geluidjes etc… Onderaan de camera vind je een klepje waar je een extra opslagkaartje kunt plaatsen (Compact Flash geheugen). Als laatste vind je nog een kleine uitsparing waaraan je het polsbandje zou kunnen bevestigen.

Dan nu de camera in gebruik, ik heb een dertigtal foto’s gemaakt (1152*846) en ik moet een nogal erg rottig minpuntje melden, namelijk als je de ontspanner net iets te lang vast houd gaat hij de zelfontspanner activeren en telt de camera van tien tot nul en dan maakt hij een foto. Dit kan je wel verhelpen door nog eens op de ontspanner te drukken, dan maakt hij gelijk de foto, maar het is toch een vervelend iets.

Foto’s die overdag gemaakt zijn zien er redelijk goed uit, het loopt niet over, maar slecht zijn ze zeker niet! Als je ’s avonds foto’s maakt gaat het helaas een stuk minder goed. Als je te dicht bij een object komt dan is de gehele foto wit door de flits, sta je net wat te ver dan is er weer te weinig lichtopbrengst. Je kunt wat spelen met de belichting maar dit helpt verder niet bij de avond opname’s. Je kan vijf soorten belichtingen kiezen namelijk:
  • + 1.0 : Maximale belichting.
  • + 0.5 : Meer belichting.
  • Normal : Normale belichting (standaard)
  • – 0.5 : Minder belichting.
  • – 1.0 : Minimale belichting.
Je kan ook de witbalans instellen, ook hier kan je weer uit vijf soorten kiezen namelijk:

  • Auto : De camera bepaald automatisch de beste witbalans instellingen. standaard)
  • Sun : Selecteer deze optie indien het onderwerp in een omgeving met veel zonlicht staat.
  • Shade : Selecteer deze optie indien het onderwerp in de schaduw staat.
  • Tungst : Selecteer deze optie indien het onderwerp binnenshuis staat en word verlicht met Normale lampen.
  • FLRSCN : Selecteer deze optie indien het onderwerp binnenshuis staat en wordt verlicht met TL-verlichting.
Voorbeelden van genomen foto’s in verschillende omstandigheden kan je verder in deze review vinden.