3min

Prestaties (systeem)

Met een processor met vier energiezuinige en vier snelle rekenkernen moet de Galaxy NotePro 12.2 tot heel wat in staat zijn als het aankomt op prestaties. Dat is in ieder geval de hypothese, maar meten is weten. Op deze pagina vind je de algemene prestaties terug, de pagina hierna betreft prestaties in games.

Algemeen


De totaalscore in AnTuTu X Benchmark is alvast erg goed. Enkel de HP Slate 21 presteert beter, maar als tablet is dat apparaat nauwelijks vergelijkbaar te noemen. De Galaxy NotePro 12.2 behaalt alles samengenomen dus gewoon een puike score.


Processor


Die goede prefatie is deels te danken aan de goede processor in de Galaxy NotePro 12.2. In AnTuTu X Benchmark behaalt de Samsung-tablet een topscore. Voor de vergelijking met de iPad heb ik er echter voor gekozen om Geekbench te tonen in deze recensie. In Geekbench blijft de Galaxy NotePro 12.2 steken op een tweede plaats, achter die andere Samsung-tablet; de Galaxy Note 10.1 2014 Edition. De iPad Air presteert vrijwel even goed.


UX


Een opzicht waar de Galaxy NotePro 12.2 het echt laat liggen is de UX-benchmark, welke de gebruikservaring meet. Dat betekent bijvoorbeeld dat het wisselen tussen applicaties en de uitvoer van commando’s relatief traag verloopt.


Al met al presteert de Galaxy NotePro 12.2 toch prima in vergelijking met andere tablets. Er zijn punten waar het beter kan, maar de tijden dat fabrikanten qua prestaties in elk opzicht het beste product kunnen bieden, lijken ook wel voorbij.