4min

Tags in dit artikel

Midnight Nowhere (Preview)

Het spel begint in het mortuarium, je word wakker naast een drietal andere lijken, en je herinnerd je helemaal niets meer! Hoe ben je hier terecht gekomen, wat is er gebeurd en het belangrijkste, hoe kom ik hier weg! Dat zijn de eerste gedachten waarmee je op pad gaat. Nadat je wakker geworden bent verken je de boel goed en merk je op dat de elektrische deur niet open kan omdat de “door pannel” buiten werking is. Hier zit je al met het eerste probleem! na een beetje goed nadenken en de juiste spullen gepakt en gebruikt te hebben is de deur open. Je vervolgd je pad om vervolgens een boel oplossingen te zoeken voor de verschillende problemen/obstakels waar je voor komt te staan.


Midnight Nowhere is niet zo’n spel waarbij je met een pen een tafelpoot moet breken en daar met een scalpel een punt aan moet slijpen om vervolgens een gat in de deur te maken en dan met behulp van een klerenhanger de sleutel te pakken zien te krijgen en dan daarmee een deur te openen. Het spel is redelijk realistisch qua opzet en zit goed in elkaar. Met een beetje gezond verstand moet je wel uit de meeste problemen kunnen komen.


Het spel heeft erg mooie graphics waar de meeste publishers nog wel wat van kunnen leren. De graphics schommelen tussen fotorealistisch en een vleugje cartoon-achtig. Met andere woorden: alles is gemodelleerd maar ziet er bijna fotorealistisch uit! Saturn+ heeft dit allemaal mooi voor elkaar gekregen! Wat zeg je? Saturn+ dat je die niet kent? Dat kan kloppen, want Saturn+ is niet echt bekend hier in europa. In Rusland bijvoorbeeld is het wel weer een erg bekende developer. Maar als Midnight Nowhere eenmaal in Europa is uitgekomen zal dat snel veranderen verwacht ik. Je hoort het goed het spel is nog niet uit, het spel zal eind Maart begin April pas uitkomen! Wij van TweakZone zijn dan ook erg trots dat wij één van de weinige in Europa zijn die een volledig werkende versie hebben kunnen bemachtigen en kunnen previewen! Het exemplaar dat ik kreeg was volledig af, enkel spraken ze Russisch. Gelukkig kon ik kiezen om Engelse subtitels aan te zetten:) nu weet je ook meteen waarom het spel nog een goede 2 maanden op zich laat wachten. Het opnieuw inspreken van de dialogen etc… kost nu eenmaal veel tijd.


In totaal zijn er meer dan 60 ruimte’s om te onderzoeken, dat lijkt weinig maar voor je ze eenmaal allemaal doorgewandeld en onderzocht heb ben je weer een heleboel uurtjes verder;) Wat Saturn+ ook erg goed voor elkaar gekregen heeft is de spanning in het spel te implementeren. Als je het spel ’s avonds speelt in je kamertje in het donker met je speakers aan, of je koptelefoon op dan komt het kippenvel je echt op de armen van de muziek en de realistische beelden! Een minpuntje is dat de mensen die in het spel voorkomen (of het nu doodt of levend is) een minder realistische gehalte hebben dan de omgeving. Het lijkt net alsof ze niet echt in het spel thuis horen. Een ander minpuntje waar ik me af en toe aan geërgerd heb zijn de soms iets wat irritante steeds terugkomende deuntjes. Bijvoorbeeld als je een bepaalde ruimte onderzoekt en je hangt er een minuut of 5 uit dan komt dat deuntje wel je neus uit, dit komt mede door de wat irritante toontjes dat ze soms gebruiken. Ik zeg soms!, want merendeels van de muziek pas prachtig in het spel en de omgeving.


Na een paar dagen met dit spel in de weer te hebben gezeten, kan ik je vertellen dat het spel goed in elkaar zit en dat er geen echte minpunten zijn, op de kleine puntjes na die ik hierboven vermeld had! Een echte Adventure fan zal deze game dan ook met open armen ontvangen. De Adventures games waren een tijdje weg, maar dit jaar komen ze zeker terug! En menig gamer is het met me eens als ik zeg dat dit genre game niet langzaam mag uitsterven!

De prijs van Midnight Nowhere is nog niet bekent, wel weten we dat spel eind Maart, begin April in de winkels zal liggen.


Mocht je meer informatie willen hebben over de game Midnight Nowhere dan verwijs ik je naar de site van Buka Entertainment (Publisher).

Bedankt Buka Entertainment, Rusland (Moskou) voor deze exclusieve preview van Midnight Nowhere!

Table of contents