Inhoud, ontwerp en uiterlijk

Inhoud


De Toshiba Encore WT8-A-102 wordt geleverd in een zwarte doos, welke er nogal standaard uitziet, de tablet zit verpakt in plastic en schuimrubberen houders. Toshiba doet nog steeds aan verpakkingen 1.0, terwijl veel fabrikanten inmiddels van mening zijn dat de eerste ervaring met het product, het uitpakken van de doos, al een goede moet zijn. Kijk maar naar de verpakkingen van Apple, Microsoft, Nokia en Samsung.

In de doos vinden we vervolgens de tablet, een veiligheidshandleiding, garantieboekje, briefje met een Windows 8-licentiecode en een quickstartposter. Ik noem het een poster, omdat het formaat de term folder ruimschoots heeft overschreden. Tot slot is er ook nog een USB-kabel en adapter aanwezig om de tablet op te laden of met een computer te verbinden.


Ontwerp en uiterijk


De Toshiba Encore heeft een vrij standaard design, als we het ontwerp en de kleuren echt ergens mee moeten vergelijken, komen we eigenlijk uit op een dikke iPad mini. De voorkant bestaat namelijk helemaal uit het touchscreen en is zwart gekleurd, Toshiba kiest gezien de plaatsing van het logo, de camera en de aanraakgevoelige knop aan de voorzijde ervoor om de tablet in portretstand te positioneren. Het logo en de aanraakgevoelige knop zitten aan de onderkant van de korte kant en rechtsboven zit de front-camera.


De achterzijde is gemaakt van zilverkleurig plastic, met een gouden gloed en een patroontje. Op zich zorgt die structuur wel voor een prima grip op de tablet, maar de dikte van de tablet zorgt ervoor dat ik hem toch niet echt lekker in de hand heb. De Toshiba Encore is mijn inziens gewoon wat te dik. Op de achterkant is tot slot ook nog een camera te vinden in de linkerbovenhoek en linksonder is het Toshiba-logo te vinden.
Na het bestuderen van de zijkanten van de Toshiba Encore kom ik tot de ontdekking dat overal wel iets is te vinden. Aan de bovenkant zijn bijvoorbeeld de micro USB en micro-HDMI poort te vinden, een koptelefoonaansluiting en twee microfoons.

Aan de onderkant van de tablet zijn twee speakers geplaatst, welke zorgen voor stereogeluid. Aan de linkerzijkant is een micro-SD aansluiting te vinden voor geheugenkaartjes en aan de rechterzijkant zijn twee knoppen te vinden, alsook de stand-by knop en de volumeknop om het geluid harder of zachter te zetten.