3min

Prestaties (grafisch)

Uiteraard testen we ook de grafische prestaties van de Toshiba Encore. We zijn met de systeembenchmarks al positief verrast, de vraag is of Toshiba deze lijn kan doortrekken naar de grafische benchmarks. Het fatsoenlijk kunnen spelen van spelletjes uit de Windows Store is natuurlijk wel zo prettig.

De eerste test die we doen is GFXBench T-Rex, deze score laat zien hoeveel frames per seconde er kunnen worden gehaald op deze tablet als er een grafische sterke game wordt gespeeld op deze tablet.


Met 21 frames per seconde hoeven we wederom niet te klagen, dat is opnieuw in lijn met de Apple iPad Air. De prestaties van de Toshiba Encore zijn dus wel degelijk in orde, al kost het de tablet wat meer energie om deze te behalen. Dit is niet iets wat ik had verwacht toen ik de tablet in gebruik had.


Tot slot hebben we nog een benchmark waarin wordt gekeken naar de absolute kracht van de tablet met een zogenaamde offscreen-test. Hierbij worden de testvoorwaarden zoveel mogelijk gelijk getrokken en worden de benchmarks gedraaid op dezelfde resolutie bij alle tablets. Uit die benchmark blijkt dat de Toshiba Encore zelfs krachtiger is dan de iPad Air. De Toshiba Encore is dus stiekem een hele krachtige tablet, maar ook een energievretertje.