Conclusie

Na flink wat gewerkt te hebben met de Toshiba Encore WT8-A-102 kom ik tot de conclusie dat de tablet mij op sommige punten positief heeft weten te verrassen, terwijl deze op andere punten gewoon te kort schiet. De Toshiba Encore is een van de krachtigste tablets die op dit moment te koop zijn, het enige nadeel aan deze prestaties is dat de tablet ook flink wat energie slurpt als de prestaties nodig zijn. Daarmee is de balans eigenlijk een beetje verdwenen. Ik denk dat veel gebruikers liever dan wat minder prestaties hebben en wat meer accuduur. De oorzaak moet echter worden gezocht in de Intel Atom-chip, niet bij Toshiba.

Persoonlijk denk ik dat deze tablet alleen geschikt is voor mensen die echt op zoek zijn naar een Windows-tablet. Het Windows-ecosysteem mist echt nog een hele hoop goede tablet-apps. Zolang dat gat niet wordt gedicht, wordt het zeer moeilijk voor fabrikanten om Windows-tablets in grote getale te slijten. Voor de mensen die echt heel graag een Windows-tablet willen, zou ik altijd een Surface Pro 2 aanraden, hoewel die flink wat duurder is.

Verder snap ik niet waarom alle Windows-tablets zo dik zijn, we zien de iPads alsmaar dunner worden, net als de Android-tablets. Vervolgens krijgen we dikke Windows-tablets met grote bezels rondom kleine schermen. Ook de fabrikanten moeten snappen dat dit de verkopen niet ten goede komt. Elke consument die in de winkel staat zal eerder zijn aangetrokken door een mooi dun scherm met een kleine bezel erom. Het heeft ongetwijfeld een technische reden aangaande de koeling, maar een product wordt uiteindelijk gemaakt om te verkopen.

Mijn advies aan Toshiba is dat als het iets wil doen op de Windows-tabletmarkt, investeer er dan flink in en kom met een hele innovatieve tablet en lever zelf een lading goede aanvullende apps mee. Wat dat betreft kan Toshiba best een voorbeeld nemen aan Samsung met Android. Voor consumenten die overwegen deze tablet te kopen, doe het echt alleen als je per se een Windows-tablet wilt.
6.9
  • Prestaties;
  • Accuduur;
  • Dik;
  • Grote bezels voor 8 inch tablet;
  • Windows 8 heeft nog steeds te weinig apps;