2min

Tags in dit artikel

, , , ,

De tests

De Wireless LAN router kit heeft als specificatie een 11 Mbps doorvoersnelheid. Wij van TweakZone hebben dit eens flink getest en gezien of dat de kit dit daadwerkelijk haalt! De eerste test is zoals de router kit waarschijnlijk het meest gebruikt binnenshuis. Op de begane grond staat de router/switch plus een laptop, en op de eerste verdieping staat onze pc. We hebben een bestand van 100 MB op de laptop staan en wij willen deze graag naar de pc op de eerste verdieping hebben. De laptop en de pc staan hemelsbreed 10 meter van elkaar vandaan. We voeren de test met het bestand van 100 MB drie maal uit, om er zeker van te zijn dat de tijden kloppen en zich niet toevallig storingen/ruis op de lijn voordeden. Het gemiddelde aantal Mbps dat hieruit kwam was 10,24 Mbps. Dit aantal is zeker niet slecht voor een wireless LAN!



Dezelfde test hebben we nog eens gedaan maar dan buiten en op honderd meter afstand! Bij deze test hebben we vanaf de pc (in huis) een bestand van 100 MB naar de laptop gestuurd, de laptop stond hemelsbreed honderd meter van de pc vandaan! (einde van de straat). Ook deze test hebben we drie maal uitgevoerd, om er zeker van te zijn dat er zich niets voordeed. Het gemiddelde wat hieruit kwam is gewoon uitstekend te noemen! Met een gemiddelde snelheid van 9,40 Mbps was het bestand van honderd MB verstuurd. Waarbij de meeste wireless LAN kits de snelheid drastisch omlaag gaat bij zo’n afstand van honderd meter, weet de wireless kit van Kobishi een stabiele en snelle verbinding te realiseren!



Als laatste hebben we gekeken naar de “responce time” dit hebben we enkel gedaan op tien meter afstand (zoals de eerste test). De responce time is de tijd dat nodig is voordat het systeem reageert. Vooral bij (online)games is dit erg belangrijk. De tijden die uit de test kwamen waren voor een wireless LAN ook weer erg goed te noemen! Met een gemiddelde van 3,31 milliseconden is dit erg snel. (voor wireless LAN).


Table of contents