1 min

Conclusie

Sony zorgt er met de korte vernieuwingscyclus van 6 maanden voor dat het bedrijf altijd voorop loopt op de smartphonemarkt en dat het de concurrentie toch vaak net een stapje voor is. Dit geldt overigens vooral op hardwaregebied, want met de Snapdragon 801 pakt Sony nu de leiding over van bijvoorbeeld LG, maar Samsung doet met de Galaxy S5 net zo goed mee.

Softwarematig doet Sony ook zeker mee en bouwt het leuke toevoegingen voor Android. De camera-app van Sony werkt bijvoorbeeld bijzonder goed. Toch ben ik van mening dat er nog wel wat ruimte voor verbetering is, Samsung heeft bijvoorbeeld verschillende innovaties ten behoeve van de gebruiksvriendelijkheid, het scherm blijft aan als je ernaar kijkt, echt multitasken met meerdere vensters in beeld, dat soort innovaties heeft Sony nog niet. Sony heeft recent wel verschillende apps uitgebracht rond de wearables zoals de Smartband en SmartWatch die op een eigen manier weer innovatief zijn.

Al met al timmert Sony ontzettend hard aan de weg en het tempo zal voor veel concurrenten moeilijk te evenaren zijn. Opnieuw weet het bedrijf een toestel te lanceren dat vernieuwend is en dat slechts zes maanden na het vorige toestel uitkomt. Ik ben zeker onder de indruk van Sony’s nieuwe vlaggenschip, maar misschien nog wel meer van hun tempo en overtuiging.

Table of contents