2min

Tags in dit artikel

, , ,

Installatie

Wat Sony goed doet, is dat de SmartWatch 2 kan werken met elk Android-apparaat, het maakt niet uit welke fabrikant de smartphone heeft gemaakt. De enige eis is dat Android 4.0 of nieuwer aanwezig is.

Het installeren van de SmartWatch 2 is redelijk eenvoudig als je beschikt over een smartphone met NFC. Je schakelt NFC in, drukt het horloge tegen het NFC-logo op je smartphone en de koppeling wordt in gang gezet. De smartphone installeert de SmartWatch 2-app vanuit de Play Store en na een herstart van het horloge is de koppeling voltooid.

Als je geen NFC hebt moet de koppeling via Bluetooth in gang worden gezet, maar dan moet de app eerst geïnstalleerd worden. Je scant met je telefoon naar Bluetooth-apparaten, selecteert de SmartWatch 2 en doorloopt de resterende procedure.


Instellen en installeren van apps

Als de koppeling is voltooid, kun je vanaf de gekoppelde smartphone of tablet de standaard meegeleverde applicaties instellen.

In de SmartWatch 2-app krijg je ook een aantal aanbevolen apps te zien, ook kan je zelf op zoek gaan. Alle applicaties worden vanuit de Google Play Store geïnstalleerd. Er zijn momenteel zo’n 250 applicaties beschikbaar. Sommige zijn gratis, sommige dragen een klein prijskaartje.

Het is bij de Facebook-app bijvoorbeeld fijn dat je kan instellen in welke gevallen je een notificatie wilt, normaal krijg je namelijk bij zo goed als elke gebeurtenis een melding. Dat gebeurt bijvoorbeeld al als iemand een status-update plaatst. Bij Twitter kan je ook per gevolgde account instellen of je er wel of geen notificatie van wilt krijgen als een bericht wordt geplaatst. Accounts die je na installatie gaat volgen worden automatisch aangevinkt. Ik kan me voorstellen dat je dat niet prettig vindt als je het aantal notificaties vanuit het horloge binnen de perken wilt houden.