2min

Inhoud, design en uiterlijk

Inhoud


In de kenmerkende verpakking van de Lumia 1320 vind je naast de phablet een tweetal handleidingen. De ene is in het Frans, de andere in het Nederlands. Andere meegeleverde zaken zijn een netstroomadapter met een output van 1,5 ampère en een USB-poort waarop je een meegeleverde micro USB-kabel kunt aansluiten.

Nokia levert ook een erg goedkoop ogende headset, de headset beschikt over een microfoon, maar knoppen om telefoongesprekken te annuleren of om het volume aan te passen zijn achterwege gelaten. Met deze headset moet je je telefoon dus toch tevoorschijn halen om dit soort handelingen uit te voeren.

De Nokia Lumia 1520 en Lumia 1320 naast elkaar

Design


De Lumia 1320 heeft heel veel weg van een andere budget-smartphone van Nokia, ik doel dan op de Lumia 625 (review). Nokia heeft het ontwerp volledig gerecycled en wat uitgerekt om het kolossale scherm te kunnen huisvesten. Dat is verder niet erg, maar mijn verwachtingen van Nokia zijn in de regel wel wat hoger.

De Lumia 1320 heeft een weinig opvallend uiterlijk. Dat de phablet in onze regio alleen in wit en zwart te koop zal zijn helpt in dat opzicht ook niet echt. De hoeken van het toestel kennen een ronding met in verhouding tot het apparaat een wat bescheiden radius. De zijdes lopen op de achterkant ook bol toe. De achterkant is wel redelijk vlak, maar heel stabiel ligt de Lumia 1320 niet als je hem op zijn ruggetje legt.


Uiterlijk


De voorkant van de Lumia 1320 wordt grotendeels ingenomen door het scherm. De bezel erboven is relatief klein en huisvest een speaker voor telefoongesprekken, een lichtsensor en een camera. Onder het scherm zitten de drie bekende Windows Phone-toetsen. Vrijwel onzichtbaar is de microfoon, die in de onderste rand van de telefoon is geplaatst.

Op de achterkant heeft Nokia een camera en flitser geplaatst, beide een klein stukje verzonken. Dat zorgt er in ieder geval voor dat deze onderdelen niet eenvoudig bekrast worden. Vrijwel onderaan zit een speaker, geflankeerd door twee uitstulpingen die ervoor zorgen dat het geluid niet geblokkeerd wordt als de telefoon op een vlakke ondergrond ligt.

Op de bovenkant zit een aansluiting voor een headset, onderop zit centraal een micro USB-poort. De linkerzijde is leeg, de rechterzijde kent volumeknoppen, een aan/uit-knop en een cameratoets met een focus- en schietstand.



De Lumia 1320 kan worden geopend, wat voor Windows Phones relatief uniek is. De accu kan echter niet worden verwisseld, deze is weggewerkt achter een soort ‘binnenbehuizing’. Wel kan je een sim- en micro SD-kaart in de telefoon stoppen als je de achterkant verwijdert. Ook is de achterzijde op deze manier makkelijk te vervangen, mocht je een andere kleur willen en kunnen krijgen.