3min

Tags in dit artikel

, ,

De Eagle Aluminium PSR 5605 kast van Bon Chic

Bon Chic stuurde ons één van hun nieuwste kasten op, de Eagle Aluminium. Zoals de naam al doet vermoeden is heel de kast vervaardicht uit aluminium! Dit ziet er niet alleen erg mooi uit, ook het gewicht is veel lichter dan een standaard kast. Op zich ziet deze kast er niet spectaculair uit, totdat je rechtsboven op het zilveren knopje duwt (het enige knopje dat zichtbaar is als het schuifpaneel beneden staat). Zodra je op dit knopje drukt hoor je een licht gezoem en schuift het paneel naar boven en bedekt alle 5.25” bays. Ja je leest het goed, vol automatisch schuift het paneel naar boven of beneden! Als het paneel naar boven schuift dan komt er het één en ander tevoorschijn. Zo vind je nu het diskette station en nog een eventueel vrij 3.5” bay. Hieronder vind je nog de aan/uitknop en de resetknop. Zodra we nog een stukje lager gaan komen we uit op het bijzonderste van de kast namelijk het kleine LCD schermpje.

Dit schermpje licht blauw op en is erg helder en duidelijk en voorziet je van een boel informatie! Zo kan je de volgende aspecten aflezen van het schermpje:

HD status
De tijd
Power on/off
Temperatuur van bijv. Cpu (zowel in graden als in fahrenheit)


Om de temperatuur te meten van bijvoorbeeld je processor of je 3Dkaart, zit er in de kast een speciaal draadje met een dun koper stripje waar een temperatuursensor aan vast zit. Dit koperen stripje dien jezelf vast te “plakken” aan de CPU wil je de temperatuur kunnen aflezen op het LCD schermpje. Rondom het LCD schermpje vinden we nog een drietal knoppen, deze zijn er om te switchen tussen bijvoorbeeld klok of Temperatuur of om bijvoorbeeld de klok goed te zetten etc… Als we nog een klein stukje naar onderen gaan dan komen we een klepje tegen, zodra erop word gedrukt springt het open en komen er een paar aansluitingen tevoorschijn, namelijk:

2 USB poorten
Microfoon ingang
Hoofdtelefoon uitgang
Een IEEE 1394 uitsparing (Beter bekent als Fire Wire)
Aan/uitknop


Nu we de voorkant gehad hebben is het tijd om de rest van de kast eens te bekijken. Om de kast open te maken trek je simpel achter de kast aan de daarvoor bestemde beugel. Allebei de kanten van de kast kunnen worden verwijderd zodat je makkelijk bij de hardware en de snoeren kan komen. In de kast heb je vier 5.25” bays vrij voor je cdrom-speler, brander, dvd-speler etc… hieronder heb je nog plaats voor twee 3.5” apparaten zoals diskdrive of zipdrive. Hieronder is er dan nog plaats voor vier HD’s (3,5”). In totaal heb je ruimte voor 6 PCI sloten en één AGP slot.


De kast heeft van achteren ruimte voor twee koelers (80×80). Standaard zit er al een koeler in die gelukkig redelijk stil is! De koeler(s) zitten in een plastic omhulsel zodat je met één klik beiden koelers kan verwijderen mocht je even wat aanpassingen moeten doen in je computer. Alle nieuwe gangbare moederborden van Intel passen in deze kast, zowel de Pentium3 als de Pentium4. Ook zit er bij de kast natuurlijk de nodige toebehoren, zoals: schroefjes, moederbord busjes, rubbertjes, een handleiding met alle aansluitingen van de kast etc… Deze kast is echt een ware schoonheid! Alles is netjes afgewerkt, het elektrische paneel, de temperatuursensor, de kast is gewoon erg compleet. De kast kost €109,95 en is te verkrijgen bij: Bon Chic. Mocht je een window in de kast willen dan kan dit voor €19,95 extra.

Table of contents