3min

Prestaties RAID 5

Voor alle NAS-benchmarks gebruiken we op de redactie harde schijven van Western Digital, met een capaciteit van 500GB. Dit zijn zogenaamde Raid Edition-schijven die speciaal gemaakt zijn voor servers. Deze zijn wel wat duurder en worden het meest gebruikt in professionele omgevingen.

We hebben deze NAS getest onder RAID 5 met alle vijf de harde schijven in een volume. We doen een zevental testen die de prestaties van de NAS meten, elke test meet een ander aspect, waardoor we een goed beeld krijgen van de kracht van deze server.




Zoals te zien is in bovenstaande benchmarks, is er voor het afspelen van HD-video’s weinig veranderd, ook de DS1513+ kan goed meekomen en de benchmarkresultaten liggen in lijn met de vorige NAS-modellen van Synology. Het grote verschil wordt echt gemaakt met kleinere bestanden in de vorm van een benchmark met een fotoalbum en office productiviteit. De DS1513+ is beduidend sneller in het verwerken van grote aantallen van dit soort kleine bestanden. Een flinke verbetering aan de kant van Synology.





Bij het kopiëren van een map met allerlei verschillende bestanden is de DS1513+ ineens wat trager dan de vorige modellen. Echt een verklaring hiervoor kunnen we niet vinden, maar we draaien elke test minimaal drie keer om zeker van de scores te zijn. Het is toch een kleine kanttekening bij de prestaties.

Het kopiëren van grote bestanden is duidelijk geen probleem voor de DS1513+, daar laten de scores geen misverstand over bestaan.