2min

Prestaties RAID 10

Op deze pagina stappen we over op RAID 10. Aangezien deze NAS vijf schijven heeft, resulteert dat in het gebruik van vier schijven plus een hotspare. Voor degenen die niet bekend zijn met RAID 10, het is een combinatie van RAID 0 (stripe) en RAID 1 (mirror). Er worden twee paren van twee schijven gemaakt en die paren worden met elkaar gemirrord. Over het algemeen is RAID 10 net iets sneller dan RAID 5 met het schrijven van bestanden.

Benchmark: HD afspelen – RAID 10


Benchmark: Fotoalbum – RAID 10


Benchmark: Office productiviteit – RAID 10


Opnieuw zien we een soortgelijk beeld als bij RAID 5. Het HD afspelen is vrijwel niet veranderd, terwijl het werken met grote aantallen kleine bestanden in de vorm van een fotoalbum en office produciviteit stukken is verbeterd. Het was dus zeker geen toeval dat we bij RAID 5 een grote verbetering zagen, aangezien dat bij RAID 10 ook het geval is.

Benchmark: Map kopiëren van NAS – RAID 10


Benchmark: Map kopiëren naar NAS – RAID 10


Benchmark: Bestand kopiëren van NAS – RAID 10


Benchmark: Bestand kopiëren naar NAS – RAID 10


Bij het kopiëren van een map met allerlei verschillende bestanden is de DS1513+ wederom wat trager als er vanaf de NAS wordt gekopieerd. Kopiëren we echter naar de NAS toe, dan is een fikse prestatiewinst te zien, daar laat RAID 10 zien waarom deze vorm van RAID vaak populairder is dan RAID 5. Het kopiëren van grote bestanden is ook opnieuw een heel stuk sneller dan bij voorgaande modellen.