2min

Tags in dit artikel

, ,

Inhoud, uiterlijk & aansluitingen

Inhoud


De HP EliteBook Folio 1040 wordt geleverd in combinatie met enkele boekjes, voornamelijk handleidingen. HP heeft ook een brochure over verschillende accessoires voor de laptop meegeleverd. De fabrikant heeft namelijk een keur aan opties ontwikkeld voor zakelijke gebruikers. Hierbij kan je denken aan draagtassen, een dockingstation en extra accu’s.

Verder levert HP een adapter mee die kan worden aangesloten op de docking-connector. Dankzij deze adapter komt een LAN- en VGA-poort beschikbaar. Zo heeft HP de laptop dun kunnen houden, maar zijn deze relatief grote aansluitingen toch beschikbaar voor de eindgebruiker.

Als laatste worden er een acculader en drie DVD’s meegeleverd. Op deze DVD’s vind je drivers en Windows 7- en Windows 8.1-installaties. Je kan bij de EliteBook Folio 1040G1 namelijk zelf besluiten welke Windows-versie je wenst te draaien. Voor de installatie zal je wel een externe dvd-speler nodig hebben, aangezien de laptop daar niet over beschikt.


Uiterlijk


De EliteBook Folio 1040 G1 is voorzien van een strak uiterlijk, dat de gemiddelde zakelijke gebruiker zal aanspreken. De hoeken van de laptop zijn voorzien van een mooie afronding en zaken zoals speakers en een vingerafdrukscanner zijn netjes weggewerkt. De poorten aan de zijkant zitten netjes in de behuizing en zijn een aanvulling op de uitstraling. HP heeft klaarblijkelijk veel moeite gedaan om de EliteBook 1040 G1 een aansprekend uiterlijk te geven, terwijl de laptop toch niet om aandacht schreeuwt.

HP beweert dat de EliteBook Folio 1040 de dunste zakelijke laptop uit het eigen assortiment is en hoewel ik dat ook best geloof, ben ik nou niet bijzonder onder de indruk van de afmetingen. De laptop meet volgens HP in de hoogte 1,6 centimeter, zelf kan ik dat na een meting niet beamen. Het lijkt erop dat HP de meting op een gunstig punt heeft uitgevoerd en dat de rubberen pootjes bijvoorbeeld niet zijn meegerekend bij die meting. Dat scheelt toch al een paar millimeter.


Aansluitingen


De EliteBook 1040 G1 is voorzien van een keur aan aansluitingen. Aan de linkerzijde zit allereerst een Kensington-aansluiting, alsook een USB 3.0-poort, een micro SD-kaartlezer en een Smartcardlezer.

De rechterzijde is voorzien van een poort voor een microsimkaart en een headset. Verder naar rechts zit een USB 3.0-poort, een DisplayPort-aansluiting, een Docking-connector en een poort voor de meegeleverde stroomvoorziening.


Opvallend is ook de toevoeging van een NFC-ontvanger. Dat zien we nog maar weinig in laptops, HP is één van de partijen die de standaard al veelvuldig toepast in laptops. Dankzij NFC kan je draadloze koptelefoons en muizen snel koppelen met je laptop.