2min

Introductie

Een prijsvechter die we op Techzine eigenlijk maar zelden behandelen is Alcatel, om de een of andere reden heeft deze fabrikant nooit echt op onze radar gestaan. We vonden het dan ook tijd worden om daar eens verandering in te brengen. We trappen af met een Alcatel One Touch Pop C7, een smartphone van zo’n 130 euro.

Wij zijn op de redactie van mening dat alle smartphones onder de 200 euro budgetsmartphones zijn, waar de Moto G met zijn 160 euro in positieve zin de absolute uitschieter is. Smartphones onder de 100 euro zijn in onze optiek eigenlijk altijd troep. Je leest het goed: troep. Dit kunnen we echter niet vol blijven houden, want de smartphones worden steeds goedkoper en ik verwacht binnen een jaar goedkope smartphones die ik zeker niet als troep zal durven bestempelen.

In deze review behandelen we de Alcatel One Touch Pop C7 die op dit moment voor 139 euro van eigenaar wisselt. Daarmee zit dit toestel beduidend boven de grens van 100 euro, maar wel een beetje aan de onderkant van het budgetsegment, wat zo rond de 150 à 160 euro begint.

De vraag is dan ook wat Alcatel precies heeft te bieden voor dat bedrag. Een van de highlights is een 5 inch TFT-scherm met een resolutie van 480 x 854 pixels. Alcatel heeft verder gekozen voor een quad-core MediaTek MT6582-processor met een kloksnelheid van 1,3 GHz. Deze processor is ons nog volstrekt onbekend, maar dit is een zeer nieuw model en dat is meestal een goed teken. De processor wordt gesteund door 1GB aan werkgeheugen en ook is er 4GB aan opslagcapaciteit. Voor de mensen die graag foto’s maken is er een 5 megapixel-camera aanwezig aan de achterzijde, deze kan ook video’s opnemen in 720p. Aan de voorzijde is een VGA-camera aanwezig, daar kan je eigenlijk niets mee.

Alcatel concurreert met dit toestel met de budgettoestellen van Acer, Huawei en Nokia, maar natuurlijk ook met de Moto G, het toestel van Motorola met de te kloppen prijs-/kwaliteitverhouding.

Model Prijs
Huawei Ascend Y530 (review) 140 euro
Alcatel One Touch Pop C7 145 euro
Acer Liquid E2 (review) 150 euro
LG Optimus L7 II (review) 150 euro
Samsung Galaxy S III mini (review) 155 euro
Nokia Lumia 620 (review) 160 euro
Motorola Moto G (review) 165 euro

Het toestel gaat momenteel voor 139 euro over de toonbank en is in Nederland en België verkrijgbaar in het zwart en het wit. Alcatel heeft het toestel ook in verschillende leuke kleurtjes, maar helaas niet in de Benelux.