4min

Verpakkingsinhoud, ontwerp & uiterlijk

Verpakking


De Huawei Ascend P7 wordt geleverd in een redelijk simpele witte doos met daarin het toestel en een stroomadapter met een uitvoer van 1 ampère. Ook zijn er een USB-kabel, earbud-headset en een pinnetje om de sim- en microSD-lade te openen.

In de doos vinden we dus eigenlijk geen opmerkelijke verrassingen zoals een hoesje of andere extra’s. Op zich levert Huawei alles mee wat standaard verwacht wordt van een smartphone, al moet ik wel zeggen dat ik de earbud-headset een beetje jammer vind, ik zie liever een in-ear headset wegens een betere pasvorm.

Verder heeft Huawei aangegeven dat het bewust heeft gekozen voor een 1 ampère-lader in plaats van 2 ampère, wat we bij veel andere high-end smartphones zien. Volgens Huawei werken deze 2 ampère-snelladers wel sneller, maar wordt de levensduur van de batterij daardoor ook een heel stuk korter. We hebben helaas geen mogelijkheid om de uitspraak van Huawei te verifiëren en te zien wat het effect op de accu precies is. Andere fabrikanten kiezen wel voor zwaardere laders, zo kiest Samsung voor 2 ampère, HTC en Sony voor 1,5 ampère bij hun topmodellen.

Links de Ascend P6, rechts de nieuwe Ascend P7


Ontwerp


Het ontwerp van de Huawei Ascend P7 is eigenlijk vrijwel identiek aan dat van zijn voorganger. De Ascend P7 is net als zijn voorganger verkrijgbaar in het wit, zwart en roze. De grootste verandering is aan de achterzijde van het toestel te vinden, naast de positie van de aansluitingen en knoppen. De veranderingen die Huawei heeft doorgevoerd in het ontwerp zijn in mijn optiek allemaal een vooruitgang.


De Ascend P7 is slechts 6,5 mm dik, dat is echt enorm dun voor een smartphone, maar wel net een fractie dikker dan zijn voorganger. Het toestel is ook een stukje groter geworden, de Ascend P6 beschikte over een 4,7 inch scherm, maar de Ascend P7 heeft een scherm van 5 inch. Helaas heeft Huawei het niet voor elkaar gekregen om de rand rond het scherm dunner te maken, waardoor het toestel diagonaal ook echt 0,78 cm groter is. Dat is jammer, maar geen ramp.

Waar de Ascend P6 beschikte over een matte, stroeve plastic achterkant is deze bij de Ascend P7 vervangen door een glad hoogglanspaneel van Gorilla Glass. Achter het "glas" zit een stippelpatroon. Dit patroon is echter alleen goed zichtbaar bij de witte variant. Bij de zwarte variant is het vrijwel onzichtbaar, bij de roze variant is het met enige moeite te zien.


De zijkanten van het toestel zijn wederom voorzien van een zilveren aluminium rand, behalve aan de onderkant, daar is het toestel gemaakt van afgerond plastic. Huawei heeft hier waarschijnlijk de meeste antennes geplaatst voor een beter bereik.


Uiterlijk


Het uiterlijk van de Ascend P7 is grotendeels wat je mag verwachten van een smartphone en wijkt wel redelijk af van de Ascend P6. De voorkant bestaat grotendeels uit het 5 inch-scherm, aan de onderkant is een witte rand aanwezig met het merk Huawei. Er zijn geen fysieke knoppen aanwezig, Huawei heeft wederom gekozen voor aanraakgevoelige knoppen in het scherm. Tot zover geen veranderingen. Boven het scherm is een speaker aanwezig en rechts daarvan zitten de frontcamera en de nodige sensoren. De camera aan de voorkant is wel opmerkelijk, deze beschikt namelijk over 8 megapixels wat echt enorm veel is voor een camera aan de voorzijde. Hierdoor kan je met de Ascend P7 dan ook veel betere selfies maken dan met de meeste andere smartphones.


Op de achterkant van de smartphone is niet heel veel te vinden. Huawei heeft ervoor gekozen om midden bovenaan het eigen logo te plaatsen, waar veel andere fabrikanten normaal gesproken de camera plaatsen. Huawei heeft de camera aan de achterzijde in de linkerbovenhoek geplaatst, samen met een LED-flitser. De camera aan de achterkant beschikt over een 13 megapixel-camera met een 4e generatie BSI-sensor van Sony. In de linkeronderhoek vinden we tot slot een speaker, in tegenstelling tot de Ascend P6 zit de speaker nu verticaal, in plaats van horizontaal.


De randen van de smartphone zijn netjes met aluminium afgewerkt en beschikken over de nodige poorten en knoppen. Ditmaal heeft Huawei zich beter aan de standaarden gehouden, vorig jaar zaten bij de Ascend P6 zowel de USB- als koptelefoon-aansluiting op een nogal vreemde plaats. Bij de Ascend P7 zit de aansluiting voor de koptelefoon gewoon bovenop het toestel, met daarnaast een microfoon. Aan de onderkant is netjes in het midden de micro-USB aansluiting te vinden om het toestel op te laden of aan te sluiten op de computer. Ook is aan de onderkant opnieuw een microfoon te vinden.


De linkerzijkant is bij de Ascend P7 vrijgebleven van poorten en aansluitingen, maar aan de rechterkant is dat een heel ander verhaal. Hier vinden we van boven naar beneden de volumeknoppen, standby-knop, microSD-lade en simkaart-lade. De lades kunnen worden geopend met een meegeleverd pinnetje. De standby-knop is bij de Ascend P7 overigens rond, bij de Ascend P6 was deze knop een afgeronde rechthoek.