3min

Camera

Huawei heeft bij de Ascend P7 gekozen voor twee forse camera’s. Aan de achterzijde is een 13 megapixel-camera aanwezig, aan de voorzijde een 8 megapixel-camera. Huawei richt zich dan ook echt op mensen die graag selfies maken, want dat is met 8 megapixels natuurlijk heel goed te doen. De camera-applicatie is zelfs aangepast om zo makkelijk mogelijk selfies te maken.

De camera aan de achterzijde beschikt over een 4e generatie BSI-sensor van Sony. Sony is wereldwijd een van de grootste leveranciers voor smartphone-camera’s. Ook Apple maakt gebruik van camera’s van Sony voor de iPhone. Sony heeft met de Xperia Z2 een flinke vooruitgang geboekt in de kwaliteit van de foto’s. De grote vraag is nu of deze Huawei met Sony-sensor dit voorbeeld kan volgen.

Foto’s


1: Externe belichting, 2: Geen belichting, zonder flitser, 3: Met flitser

De foto met externe belichting is erg goed gelukt, de kleuren komen goed overeen met de werkelijkheid. Wellicht had de foto nog iets scherper kunnen zijn. De foto zonder belichting is ook verrassend goed, Huawei weet in een donkere omgeving de foto goed te corrigeren. De foto met flitser is echter een beetje overbelicht.

1: Beweging, 2: Buiten, van dichtbij, 3: Op korte afstand

Een foto van een bewegen object hoef je niet te maken met deze Huawei Ascend P7, zoveel wordt duidelijk als je de foto van de zweefmolen bekijkt. Het ontbreken van een sportstand is echt een gemis. De foto dichtbij van de stenen is aardig, maar de kleuren zijn een beetje flets en wat meer detail had ook best gemogen. Tot slot de auto op normale afstand, deze foto is gewoon erg goed gelukt.

1: Van grote afstand, 2: Zelfde afstand, ingezoomd

De foto’s zijn gemaakt op een rustige dag, met een beetje wisselende weersomstandigheden. Zoals je kan zien is de lucht erg mooi geworden. Normaalgesproken zien we vaak dat op grote afstand de foto te donker uitvalt, of juist veel te licht. De Ascend P7 lijkt hier geen last van te hebben. Bij de ingezoomde foto zijn de twee hoeken wel erg zwart, in de werkelijkheid is dat niet zo. Inzoomen met een smartphone gebeurt eigenlijk altijd digitaal en gaat zodoende ten kosten van de kwaliteit, de Ascend P7 maakt er het beste van en dat is zeker niet slecht.

Bonusmateriaal


Techzine was in Parijs voor de introductie van de Ascend P7 en heeft daar ook wat foto’s gemaakt met het toestel, waardoor er wat meer materiaal beschikbaar is.


Video’s


Zoals meerdere malen in deze review aangehaald heeft Huawei ervoor gekozen om niet de allerbeste processor te gebruiken. Mede hierdoor kan Huawei de verkoopprijs een stuk lager houden dan de concurrentie. Het gevolg is echter dat het op videogebied ook wat concessies moet doen, veel concurrenten bieden tegenwoordig slowmotion- en/of 4K-opnamemogelijkheden. Dit is met de Ascend P7 niet mogelijk, daarvoor is de hardware niet toereikend. We merken bij de concurrenten die wel de beste chips gebruiken dat ook daar 4K-opnames echt heel veel van de toestellen vragen.

Met de Ascend P7 kunnen uiteraard wel video’s worden opgenomen, standaard staat de opnamemogelijkheid ingesteld op 720p, maar dit is ook aan te passen naar Full HD (1080p) met 30 frames per seconde. Wij hebben een testvideo gemaakt in Full HD om te kijken hoe goed te camera van de Ascend P7 werkelijk is.


In de video is goed te zien dat de Ascend P7 niet over optische beeldstabilisatie beschikt en dat ik niet heel goed ben in het stilhouden van de smartphone. Met optische beeldstabilisatie had de opname hier echter geen last van gehad. Door het ontbreken hiervan is het moeilijk om een echt vloeiende video op te nemen. De kwaliteit van de video is verder aardig, maar zeker niet goed. Als je vaak video’s op neemt met je smartphone kan dit een reden zijn om verder te kijken.