3min

Tags in dit artikel

, , , ,

Inhoud, design & uiterlijk

Inhoud


In de verpakking van de Liquid E3 heeft Acer een USB-kabel gestopt, alsook een adapter met een output van 1 ampère en een paar boekjes. Als laatste is er een eenvoudige headset met earbud-oortjes toegevoegd.

In mijn ogen is dit wat je doorgaans kan verwachten. Motorola levert de Moto G bijvoorbeeld zonder headset en adapter. Dat is een keuze die je als fabrikant bij goedkope toestellen van mij ook rustig mag maken, de oortjes die Acer meelevert zijn bijvoorbeeld van een dergelijke kwaliteit dat ik die niet met plezier zal gebruiken. Dan kan je overwegen om hier gewoon een paar euro op te besparen en dat geld ergens anders in te steken.


Design


De Acer Liquid E3 heeft geen hoge prijs en het ontwerp past daar ook wel bij. Hoewel Acer zelf stelt dat dit een prachtig ontworpen smartphone is, vind ik hem persoonlijk vrij eenvoudig ogen. Een leuk detail is wel dat de roosters boven en onder het paneel op de voorkant een rode tint hebben gekregen, wat wel bijdraagt aan het uiterlijk. De brede roosters liggen verzonken in de behuizing, waardoor er na verloop van tijd wel veel rotzooi in zal verzamelen.


Ook de cameralens is voorzien van een rood detail. Diezelfde lens steekt helaas een heel eind uit de behuizing, waardoor de Liquid E3 niet stabiel op zijn rug kan liggen. Als je de telefoon in die houding probeert te besturen zal je daarom ook geen optimale ervaring hebben. Daar komt bij dat de lens erg gevoelig zal zijn voor beschadigingen.

Uiterlijk


Zoals bij elke hedendaagse smartphone is de voorzijde van het toestel vrijwel volledig ingenomen door het scherm. Om het scherm zit gezien de prijs nog niet eens zo’n hele dikke rand. Acer heeft boven het scherm een enigszins verzonken speaker geplaatst, aan de linkerzijde zit een flitser, aan de rechterzijde zit de front-camera.

Acer kiest er nog voor om fysieke aanraakknoppen onder het scherm te plaatsen. Dit is een keuze die ik persoonlijk niet kan thuisbrengen, omdat het absoluut goedkoper én eleganter is om gewoon in het scherm geïntegreerde knoppen te gebruiken. Google biedt deze knoppen al sinds Android 4.0 dus Acer had daar al lang gebruik van kunnen maken.


Op de achterzijde valt natuurlijk de lens op, welke een paar millimeter uit de behuizing steekt. De lens wordt geflankeerd door een flitser en secundaire microfoon. Een stukje naar beneden zit de AcerRapid-knop waarmee je snel de camera kunt opstarten.

Op de bovenkant van het toestel zit de stand-by knop en aansluiting voor de headset. Op de onderkant zit enkel een micro USB-poort, Acer heeft deze netjes in het midden geplaatst.

Omdat wij het dualsim-model hebben ontvangen zitten er aan de linkerzijde twee klepjes voor microsimkaarten. Op de rechterzijde zit nog een klepje, bedoeld voor een microSD-kaart. Daaronder zit een dubbele knop voor het regelen van het volume.




Gezien het aantal klepjes had je wellicht al het vermoeden: de Liquid E3 is niet te openen. Het snel verwisselen van de accu is er dus niet bij.