2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Hardware – Is meer pixels nou ook echt beter?

Als we de specificaties gaan bekijken, dan valt op dat veel hardware gelijk is aan de topmodellen van HTC, Samsung en Sony. Zo beschikt de LG G3 ook over een Qualcomm Snapdragon 801, LG heeft gekozen voor de snellere variant waar ook Samsung voor heeft gekozen. De verschillen tussen de varianten zijn minimaal gebleken. Verder heeft LG gekozen voor twee verschillende modellen, de één met 16GB opslagcapaciteit en 2GB aan werkgeheugen en de ander met 32GB aan opslagcapaciteit en 3GB aan werkgeheugen. De opslagcapaciteit is overigens ook nog uit te breiden middels een micro SD-kaartje van maximaal 128GB.


Voor de mensen die graag foto’s maken met hun smartphone is er een 13 megapixel-camera aanwezig, met optische beeldstabilisatie. Daar is ook nog Laser Auto Focus aan toegevoegd, er zit op de achterkant van het toestel een infraroodlaser die wordt gebruikt om te focussen en dit gebeurt in 0,276 seconde. Dit is een heel stuk sneller dan menig andere smartphone en kan weleens een goede innovatie zijn. Laser Auto Focus wordt op dit moment voornamelijk in het duurdere segment van spiegelreflexcamera’s gebruikt.


De belangrijkste innovatie waar LG ook de marketingcampagne op zal richten is ongetwijfeld het scherm. LG heeft als eerste fabrikant gekozen voor een scherm met een Quad HD-resolutie, ofwel 1440 bij 2560 pixels. Het paneel is 5,5 inch groot. Deze resolutie is hoger dan van de Full HD-televisie die bij vrijwel iedereen in de huiskamer hangt of staat. Voorafgaande aan het evenement in Londen wisten we al wel dat het toestel een Quad HD-resolutie zou krijgen, we twijfelden alleen erg aan de meerwaarde hiervan.

Uit de eerste testen en vergelijkingen die ik heb kunnen doen met het toestel lijkt het beeld van de LG G3 een stuk beter en scherper te zijn dan veel concurrenten met een Full HD-scherm. Daarbij moet ik wel de opmerking maken dat met verbeterde helderheid, kleuren en goed contrast er ook een groot verschil gemaakt kan worden. Het is heel moeilijk om vast te stellen dat de betere beeldkwaliteit komt door de toename van het aantal pixels. Dat het scherm van de LG G3 erg goed is staat voor mij buiten kijf, misschien is het onderdeel wel het beste van alle topmodellen op dit moment.

Een andere innovatie van LG is het gebruik van grafeen in de accu, helaas is men hier tijdens de presentatie niet op in gegaan. De eigenschappen van grafeen zorgen ervoor dat een accu sneller kan worden opgeladen, meer capaciteit kan hebben en een langere levensduur heeft. Hoelang de accu van de LG G3 exact meegaat is moeilijk op voorhand in te schatten, maar de capaciteit is met 3000 mAh wel flink. Wellicht dat LG in een later stadium nog dieper ingaat op deze innovatie.