2min

Bouwkwaliteit, specificaties & aansluiten

Bouwkwaliteit


Jabra geeft aan gebruik te maken van hoogwaardige materialen. Zo is de behuizing van de oortjes en afstandsbediening grotendeels voorzien van metaal en bovendien enigszins waterdicht. Met een IP52-waardering moet je natuurlijk niet onder de douche gaan staan, maar een regenbuitje zal de Rox Wireless best doorstaan.

De kabel is versterkt met kevlar, een zeer stevig materiaal dat vooral tot zijn recht komt bij het gebruik in onderdelen die enige rekking moeten weerstaan. De toepassing in de kabel van de Rox Wireless is wat dat betreft in mijn optiek perfect.

In de praktijk voelt de Rox Wireless even stevig aan als beloofd. In de onderdelen waar geen flexibiliteit zou moeten zitten is dat het geval, terwijl de kabel natuurlijk wel voldoende meegeeft. Het klepje op het linkeroortje zit stevig vast en gaat dankzij het gebruik van magneten ook eenvoudig weer op zijn plek.


Specificaties
Merk Jabra
Model Rox Wireless
Type headset in-ear
Connectiviteit
Draadloos Bluetooth 4.0 & NFC
Bedraad Micro USB
Accu
Spreektijd 5,5 uur
Standby 408 uur
Luistertijd 5,5 uur
Fysieke eigenschappen
Waterdicht IP52-waardering
Gewicht 19 gram

Aansluiten


Het aansluiten van de Rox Wireless is via NFC natuurlijk een fluitje van een cent. Indien nodig trek je de oortjes uit elkaar -zodat de headset ingeschakeld is- en vervolgens plaats je de afstandsbediening op de NFC-ontvanger van het apparaat waarmee je de koppeling wilt leggen.

Als je geen NFC hebt, moet je via bluetooth verbinden en dat is eveneens geen moeilijke zaak, maar natuurlijk wel iets omslachtiger. Je houdt de middelste knop van de afstandsbediening een paar seconden vast totdat de blauwe led in het linkeroortje gaat knipperen, in je toestel zoek je vervolgens naar beschikbare bluetooth-apparaten en leg je de verbinding.

De Rox Wireless kan in totaal met acht apparaten tegelijk verbonden worden. Het apparaat dat als laatste een geluid uitstuurt neemt dan steeds de controle over.