2min

Tags in dit artikel

, , ,

Introductie

Smartphones van Acer komen op Techzine met enige regelmaat langs in recensies, vrijwel altijd zijn die toestellen aantrekkelijk geprijsd. Dan gaat ook direct de vraag op of je wel genoeg waar krijgt voor je geld, of dat Acer teveel concessies maakt om de prijs te kunnen drukken.

Dit kunnen we ons met de Acer Liquid Z4 opnieuw afvragen. Deze smartphone is voorzien van een aantrekkelijke adviesprijs en op het eerste gezicht lijk je daar aardig wat voor terug te krijgen. Na een gebruiksperiode van een aantal dagen moet echter blijken of de aanzienlijke besparing ook aan te raden is. Met goedkope producten als deze kan je namelijk ook al gauw een kat in de zak kopen.


De Liquid Z4 is voorzien van een aanraakgevoelig scherm van 4 inch en heeft ondersteuning voor micro SD-kaartjes. Dat laatste is fijn, want zelf heeft de smartphone maar 4GB opslagcapaciteit. Zoals gebruikelijk draait de smartphone op Google’s mobiele besturingssysteem Android, maar wel een wat verouderde versie ervan.

Aan concurrentie heeft de Liquid Z4 geen tekort. Je vindt in de onderstaande tabel een aantal concurrerende modellen die wij in het verleden al aan een test hebben onderworpen. De Liquid Z4 is daarbij het goedkoopste exemplaar. In de tabel vermeld ik ook de nog niet gerecenseerde Motorola Moto E, waarvan wij hoge verwachtingen hebben.

Model Prijs
Nokia Lumia 520 (review) 100 euro
Acer Liquid Z4 100 euro
Alcatel One Touch Pop C5 (review) 110 euro
LG Optimus L5 II (review) 110 euro
Huawei Ascend Y530 (review) 130 euro
Motorola Moto E 130 euro
Alcatel One Touch Pop C7 (review) 145 euro

Bij de aankondiging had de Acer Liquid Z4 een adviesprijs van 99 euro. Het toestel is te koop in het wit en zwart. Voor degene die daarin geïnteresseerd is, is er ook een variant met ondersteuning voor twee simkaarten beschikbaar, met dezelfde adviesprijs.