2min

Tags in dit artikel

, ,

Gebruikservaring & software

Gebruikservaring


Als je de Motorola Moto E in de hand neemt, valt op dat het toestel vrij zwaar is voor zijn formaat. Het gewicht is nou ook weer niet zo hoog dat het een obstakel is, maar opmerkelijk is het wel. Dankzij de ronde achterkant ligt het toestel echter lekker in de hand en de knoppen op de rechterzijde zijn makkelijk bereikbaar. Het formaat van het toestel is ook prettig, de Moto E is makkelijk met één hand te besturen.


Motorola heeft de belofte gedaan om zijn toestellen zo snel mogelijk van een update te voorzien wanneer een nieuwe Android-versie beschikbaar komt. De Moto E wordt ook geleverd met de meest recente versie van Google’s mobiele besturingssysteem. Wil je meer weten over Android 4.4 KitKat? Lees dan onze recensie over het besturingssysteem.

Motorola laat de Android-installatie dus vrijwel ongemoeid. Hier en daar zijn wat kleine wijzigingen doorgevoerd om het systeem nog net wat handiger te maken, maar echt noemenswaardige zaken zijn er niet.

Dankzij het spaarzame aantal aanpassingen aan Android draait de Moto E het besturingssysteem zeer soepeltjes. De Moto E is echt prettig in gebruik en dat is doorgaans heel anders in deze prijsklasse. De toestellen worden vaak volgepropt met onnodige software en er worden wijzigingen in Android doorgevoerd waardoor het besturingssysteem trager wordt. Bij de Moto E is dat allemaal niet het geval, het toestel draait echt heel soepel.


Software


Oké, Motorola voegt wel wat extra applicaties toe. Maar waar het bij alternatieve toestellen vaak gaat om regelrechte meuk is dat bij Motorola anders. Motorola’s uitgangspunt lijkt te zijn dat applicaties van toegevoegde waarde moeten zijn voor de gebruiker.

Zo is er Moto Migrate, een applicatie waarmee je eenvoudig je data vanuit je oude Android- of iOS-toestel kan kopiëren naar je Moto E. Met Motorola Assist kan je je toestel wat persoonlijker maken door bijvoorbeeld een profiel in te stellen dat ervoor zorgt dat je telefoon je welverdiende nachtrust niet verstoort. Ook kan de Moto E op basis van afspraken in je agenda besluiten om notificaties tijdelijk uit te schakelen.