3min

Tags in dit artikel

, ,

Camera, geluid, scherm & accuduur

Camera


De Moto E heeft slechts één camera, welke foto’s in 5 megapixel schiet. Jammer genoeg is er geen flitser ingebouwd, wat natuurlijk wel als een gemis mag worden gezien. De Camera-app is door Motorola onder handen genomen en biedt een alternatieve besturing, waar je doorheen wordt geleid middels een introductie.

Je kan bijvoorbeeld inzoomen door verticaal over het scherm te vegen, je opent de opties met een veeg vanuit de linkerzijde van het scherm, de galerij open je met een veeg vanuit de rechterzijde. Het voelt heel intuïtief als je het eenmaal doorhebt.


De Moto E schiet helaas geen goede foto’s. In weinig opzichten is hetgeen je hierboven ziet acceptabel. Wat vooral opvalt is dat de Moto E niet in staat is om te autofocussen, waardoor foto’s van dichtbij uitdraaien op een fiasco. Waar de Moto E erin slaagt om Android vloeiend te draaien blijkt de camera-app ook eigenlijk te zwaar voor het toestel, er zijn veel haperingen te bemerken: minpunten voor Motorola.

Geluid


De speaker van de Moto E zit op de voorkant en dat is een ongebruikelijke locatie. Maar dat het ongebruikelijk is, maakt het niet per se onhandig, in tegendeel: op deze plek zal je de speaker niet snel blokkeren met je hand, of je moet je toestel wel heel raar vastpakken.

De speaker kan indrukwekkend hard, maar het geluid is op het hoogste volume wel wat schel. Ga je een paar tikjes terug, dan heb je een prettige geluidsweergave met zowel lage als hoge tonen die goed worden weergegeven.


Scherm


Motorola beweert dat de Moto E het beste scherm uit zijn klasse heeft en dat kan ik op zich beamen, maar het scherm van de Moto G is op zijn beurt wel weer een klap beter. Met een grootte van 4,3 inch en een resolutie van 540 bij 960 pixels kom je op een pixeldichtheid van 256 pixels per inch en dat halen de andere concurrenten gewoon niet, de meeste toestellen zitten rond de 220 ppi. Voor de prijs heeft de Moto E dus een goed scherm, maar als je dit belangrijk vindt is de Moto G met 326 ppi wel een betere optie.

Als je het toestel een graad of 20 kantelt merk je wel dat de kijkhoek niet optimaal is, het beeld valt dan een beetje weg. Het scherm is in dit opzicht echter stukken beter dan de schermen die ogen als holografische flippo’s, waarmee sommige concurrenten mee weg denken te komen.

Het scherm is bedekt met een laag Gorilla Glass 3, waardoor het met de krasbestendigheid wel goed zit. Ook zijn vingerafdrukken niet buitensporig goed zichtbaar. Wel vind ik dat het scherm redelijk veel licht reflecteert waardoor het in de buitenlucht wat lastiger wordt om het toestel te gebruiken.


Accuduur


De Motorola Moto E beschikt over een accucapaciteit van 1980 mAh. Dat is niet bijzonder veel, maar dat is slechts een deel van het verhaal. Als het toestel goed omspringt met het energieverbruik, kan je een heel eind komen.

Benchmark: 1 uur video streamen (verbruikte accucapaciteit)


De Snapdragon 200-chipset in de Moto E blijkt zich prima in dat verhaal te kunnen vinden. Hoewel de Moto E zich absoluut niet met de beste toestellen kan meten, is het verschil met de concurrentie duidelijk. Als je het toestel alleen voor het bekijken van video zou gebruiken, zou je een dikke 7,5 uur volmaken, veel meer dan de 5 uur die de toestellen van Acer, Alcatel en Huawei bieden.

Bij normaal gebruik kan je er dan doorgaans ook op rekenen dat je je Moto E niet elke dag hoeft op te laden. Als je het toestel intensief gebruikt is de accu aan het einde van de dag natuurlijk wel leeg.