3min

Tags in dit artikel

, , ,

Verpakking, ontwerp & onderdelen

Verpakking


LG stopt niet alleen de G3 zelf in de verpakking, maar levert ook een handleiding, een in-ear headset met 3 paar opzetstukjes, een USB-kabel en een USB-adapter mee. De adapter heeft een stroomsterkte van 1,8 ampère, wat ons voldoende lijkt gezien de accucapaciteit van de G3.

De verpakking bevat dus alle nodige zaken om aan de gang te gaan met de nieuwe smartphone. Sommige merken kiezen er tegenwoordig voor om zaken als een adapter of headset achterwege te laten omdat de meeste mensen die inmiddels wel hebben, maar LG acht de tijd nog niet rijp. Motorola is zo’n partij die dat wel doet.


Ontwerp


De LG G3 is qua ontwerp een duidelijke doorontwikkeling van de G2, welke ik vorig jaar omschreef als "heel gewoon". Als je de smartphones naast elkaar legt, zie je aardig wat overeenkomsten. Ik vind de G3 ondanks die gelijkenissen echter wél mooi, het uiterlijk is een stuk verfijnder. Verschillen zijn er allicht, niet in de minste plaats omdat de G3 zowel in de breedte als hoogte aanzienlijk groter is.

De voorkant van een smartphone wordt grotendeels beslagen door het scherm, LG loopt vooraan mee in dat opzicht. In vergelijking met de G2 is het procentuele schermoppervlak met 76,4 tegen 72,5 procent opnieuw toegenomen. Dat is ditmaal echter niet zo zeer te danken aan het verder verkleinen van de randen om het scherm, het komt door het vergroten van de schermafmeting. De randen om het scherm van de G3 zijn vrijwel gelijk ten opzichte van de G2, aan de boven- en onderkant zijn de randen van de G2 zelfs iets dunner.

LG voorziet de G3 van een achterkant met een afwerking die in optisch en tactiel opzicht de indruk wekt dat het om metaal gaat, maar het is gewoon plastic. LG meldde na de presentatie van de G3 dat een metalen behuizing de verkoopprijs honderden dollars omhoog zou laten schieten.

Onderdelen


De voorkant van de G3 behoeft weinig aandacht meer. Boven het scherm zitten van links naar rechts een notificatie-led, een camera, een licht- en nabijheidssensor en een speaker. Onder het scherm zitten geen Android-knoppen, deze zijn geïntegreerd in de display.


Op de achterkant zitten de enige knoppen van de G3. Dit is een aanpak die LG sinds de G2 hanteert, omdat het Koreaanse bedrijf veronderstelt dat dit een logischere locatie is. Er zijn knoppen om de smartphone in te schakelen en het volume te regelen. De knoppen steken ditmaal niet uit de behuizing, wat ervoor zorgt dat de G3 op platte vlakken stabieler op zijn rug kan liggen.

Recht boven de knoppen zit de primaire camera, geflankeerd door een laser autofocus en een dubbele flitser. Links onderaan zit de primaire speaker van de G3.

De bovenkant van de G3 bevat een infraroodzender om externe apparaten zoals radio’s en televisies aan te sturen, ook zit hier een secundaire microfoon om omgevingsgeluid te filteren. De onderkant herbergt een headset-aansluiting, de primaire microfoon en netjes in het midden zit een micro usb-poort.



In tegenstelling tot veel andere smartphones kan de LG G3 geopend worden. Dat is nodig om de microSD- en simkaart te kunnen plaatsen. Tevens is de accu eenvoudig te verwisselen. In de achterzijde zitten bovendien componenten verwerkt waarmee draadloos opladen via de Qi-standaard tot de mogelijkheden hoort. LG levert desondanks geen draadloze lader mee, dus die moet je zelf regelen.