2min

Tags in dit artikel

, , ,

Bouwkwaliteit & specificaties

Bouwkwaliteit


De behuizing van de LG G3 is -enigszins tegen de verwachtingen in- gemaakt van plastic. De lezer die vaker een recensie op Techzine heeft gelezen zal wel weten dat we daar doorgaans niet weg van zijn bij de duurdere smartphones. Een smartphone met een metalen behuizing is doorgaans een stuk taaier en beter bestand tegen vallen en de grillen van het dagelijkse leven. Na twee jaar zal een metalen behuizing er doorgaans nog netjes uitzien. Een plastic smartphone heeft dan doorgaans toch aardig wat schoonheid in moeten leveren omdat er makkelijker deuken, krasjes of scheuren in de behuizing komen, hoe voorzichtig je er ook mee bent.

Met de G2 vond ik dat LG echt achter de feiten aanliep vanwege het goedkoop aanvoelende plastic. Er zijn met de G3 wel wat stappen gezet, het plastic voelt dankzij de afwerking bijvoorbeeld echt een stuk prettiger aan. Als je de achterkant losmaakt voel je ook dat het een redelijk solide plaat is. De gehele smartphone voelt verder ook weinig flexibel aan, wat toont dat de constructie wel in orde is.


Je moet erg hard op het scherm drukken om enige irritatie te kunnen veroorzaken, de laag Gorilla Glass levert dus prima werk. De knoppen op de achterkant vertonen wel enige speling, maar dat merk je enkel als je erop let.

Het komt er dus op neer dat LG wel stappen wist te maken, al is het in mijn ogen toch jammer dat de G3 geen waterdichte en metalen behuizing heeft gekregen. Dat had het toestel volgens LG qua prijs echter een stuk minder competitief gemaakt, dat is dus een bewuste keuze geweest. Als je op zoek bent naar zo’n toestel kan je wellicht beter in de richting van Sony kijken.

Specificaties


In de onderstaande tabel vind je de specificaties van de G3. LG koos voor de snelste chipset die momenteel verkrijgbaar is bij Qualcomm. Opvallend is ook dat de grootte van het werkgeheugen variabel is aan de hand van de opslagcapaciteit.

Model
Merk LG
Model G3
Hardware
Chipset Qualcomm Snapdragon 801 MSM8975AC
Processor Quad-core
Kloksnelheid processor 2,5 GHz
Grafische processor Andreno 330
Opslag & geheugen
Interne opslag 16 of 32GB
Vrije ruimte 10,48GB bij 16GB-versie
Micro SD-poort
RAM 16GB opslagcapaciteit: 2GB
32GB opslagcapaciteit: 3GB
Display
Schermgrootte 5,5 inch
Bescherming Gorilla Glass 3
Schermtype True HD-IPS+ LCD
Schermresolutie Quad HD: 1440 x 2560 pixels
Pixeldichtheid 534 pixels per inch
Connectiviteit
Ondersteuning voor 4G
Bluetooth
NFC
Infrarood
Draadloos laden ingebouwd
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
Aansluitingen micro USB 2.0, 3.5 mm. audiojack
Audio Dubbele microfoon, speaker, 3.5 mm. audiojack
Camera
Resolutie camera 13 megapixel
Fotostabilisatie
Flitser
Video Full HD & 4K @ 30 FPS
Optische videostabilisatie
Front facing camera
Software
Besturingssysteem Android 4.4 KitKat (review)
Accu
Batterij Li-Ion 3000 mAh
Spreektijd 19 uur
Fysieke eigenschappen
Afmetingen 146,3 x 74,6 x 8,9 mm.
Gewicht 149 gram
Beschikbare kleuren Goud, wit en zwart
Waterdicht