2min

Prestaties (systeem & games)

Veel mensen vragen zich ongetwijfeld af of je voor die 150 euro ook een beetje een goed presterende smartphone krijgt. Je hebt inmiddels kunnen lezen dat Nokia enorm goed is in het kiezen van de juiste budgetonderdelen. Zo zijn het scherm, het geluid en de bouwkwaliteit allemaal prima. Eigenlijk is het minste onderdeel tot op heden de camera.

De grote vraag is natuurlijk of Nokia zwaar tekortschiet als het aankomt op prestaties of dat ook hier voor de juiste chipset is gekozen. De Qualcomm Snapdragon 400 heeft zich op Android al bewezen met zeer degelijke prestaties, maar nog niet op Windows Phone.

Benchmark: Windows Phone: AnTuTu Benchmark – Total


Uit de systeemtest van AnTuTu blijkt dat de Snapdragon 400 zich ook op Windows Phone goed staande houdt. Met een vierde score hoeft dit toestel zich zeker niet te schamen. Alle toestellen die hierboven staan zijn een stuk duurder en meer gericht op de high-end markt. Volgens deze grafiek heeft de Lumia 630 een uitstekende prijs-prestatieverhouding.

Benchmark: Windows Phone: Multibench 2 – CPU


In de CPU-test van Multibench laat de Lumia 630 opnieuw zien een behoorlijke prestatie neer te zetten. Wel moet het apparaat ditmaal vijf toestellen voor laten gaan. Maar wederom is dit een score waar Nokia zich niet voor hoeft te schamen, dit is gewoon uitstekend. Zeker voor 150 euro.

Benchmark: Windows Phone: Multibench 2 – Graphics


Helaas hebben de makers van GFXBench ervoor gekozen om alle toestellen met 512MB aan werkgeheugen uit te sluiten. GFXBench wil minimaal 1GB aan werkgeheugen zien. Hierdoor kunnen we de grafische prestaties niet vergeijken over verschillende platformen. Hierdoor moeten we teruggrijpen naar de GPU-test van Multibench. Uit deze benchmark blijkt dat de Snapdragon 400 die in de Lumia 630 zit de vloer aanveegt met veel bestaande Lumia’s, omdat die allemaal over mindere chips beschikken. Het toestel komt zelfs in de buurt van de Lumia 1520, maar hierbij moeten we wel opmerken dat de schermresolutie van de Lumia 630 een heel stuk lager is en er dus ook minder rekenkracht nodig is.