2min

Conclusie

Nokia geeft met de Lumia 630 de concurrentie een cursus over hoe je een budgetsmartphone maakt. Nokia heeft exact de juiste onderdelen weten uit te kiezen om tot de best mogelijke smartphone met een prijskaartje van slechts 150 euro te komen.

We hebben ons al vaker verbaasd om de keuze van de onderdelen bij de goedkopere smartphones. Sommige fabrikanten maken soms keuzes waar wij niet bij kunnen. Er zijn dan veel betere alternatieven met dit budget. Het zal vaak ongetwijfeld te maken hebben met het behalen van een hogere winstmarge per toestel, maar soms ook met gebrek aan kennis. Nokia doet eigenlijk precies wat het moet doen. er is gekozen voor de beste onderdelen om een smartphone die voor 150 euro over de toonbank moet samen te stellen. De winst die het bedrijf per toestel maakt zal ongetwijfeld niet hoog zijn, maar het resulteert wel in een toptoestel voor een lage prijs. We verwachten dan ook geen grote marketingcampagnes voor dit toestel en dat hoeft misschien ook niet: dit toestel verkoopt zichzelf!

Is er dan helemaal niets om aan te merken op dit toestel? Natuurlijk wel, want we hebben altijd wat te klagen. Zo zit er geen flitser op het toestel waardoor foto’s in het donker maken bij voorbaat kansloos is. Verder is de kwaliteit van de camera ook niet geweldig. Je kan er een foto mee maken, maar verwacht er niet teveel van.

Wat mij betreft levert Nokia een topprestatie en heeft de Moto G ineens echte concurrentie gekregen. Als je mij vraagt welk toestel is mooier, dan kies ik gezien de kleurtjes voor de Nokia. Qua hardware zijn er veel overeenkomsten, dus een echte winnaar valt daaruit niet te kiezen. Uiteindelijk is het dan een keuze tussen Android en Windows Phone, waarvan de laatste met de nieuwste versie echt weer grote stappen voorwaarts heeft gemaakt. Windows Phone wordt een steeds beter alternatief voor Android-toestellen en de iPhone. Je moet alleen wel open staan om iets nieuws te proberen. Ik geloof echter niet dat je er nog echt spijt van zult krijgen en zeker niet voor 150 euro.
8.0
  • Prestaties;
  • Tot oktober een gratis extra achterkant;
  • Windows Phone 8.1;
  • Prijs;
  • Offline navigatie blijft een pluspunt;
  • Camera laat wat te wensen over;
  • Geluid wordt geblokkeerd als telefoon op vlakke ondergrond ligt;