3min

Tags in dit artikel

, , ,

Verpakking, ontwerp & onderdelen

Verpakking


De Xperia M2 wordt door Sony geleverd in combinatie met een stroomadapter, een USB-kabel, handleidingen en een headset. De adapter heeft een stroomsterkte van 0,85 ampère, dat is gezien de accucapaciteit van 2300 mAh wel aan de lage kant.

Helaas ontvingen wij de headset niet bij ons recensie-exemplaar, dus over de geluidskwaliteit kunnen we niks zeggen. Uitgaande van unboxingvideo’s levert het Japanse merk een simpele earbud-headset bij het toestel. De pasvorm is daarbij doorgaans niet zo prettig.


Ontwerp


Sony slaagt er doorgaans in om toestellen van kenmerkend uiterlijk te voorzien en ook ditmaal is dat het geval. De Xperia M2 is voorzien van afgeronde zijdes en de zijkanten zijn ingelegd met doorzichtige vlakken. Sony introduceerde deze ontwerptaal met de Xperia Z, die begin 2013 werd uitgebracht. Net als bij dat toestel is ook de achterzijde ingelegd met een doorzichtige laag plastic. In het geval van de Xperia M2 zijn alle vlakken voorzien van een kleine afschuining.

Ik vind de Xperia M2 prima ogen. De randen boven en onder het scherm zijn wel relatief dik, dat is ook iets dat we steeds weer terugzien bij Sony’s smartphones. Ook de high-end Xperia Z2 (review) is bijvoorbeeld van randen met een dergelijk formaat voorzien.


Onderdelen


De voorkant van het toestel is natuurlijk grotendeels gevuld door het vrij grote scherm waarmee de Xperia M2 is uitgerust. In vergelijking met de concurrerende toestellen heeft Sony’s telefoon het grootste scherm. De meeste toestellen blijven steken op een schermgrootte van 4,5 inch.

Boven het scherm zit een speaker voor het voeren van telefoongesprekken. Links daarvan zit een sensor die het omgevingslicht meet, een tweede sensor meet of het scherm uitgeschakeld moet worden als een telefoon naar het oor wordt gebracht. Ook zit links van de speaker een led die de status van de accu indiceert. Aan de andere kant van de speaker zit een front-camera. Onder het scherm zitten geen Android-knoppen, Sony integreert deze netjes.


De achterkant van de Xperia M2 is voorzien van een camera, met rechts ernaast een LED-flitser en microfoon. De cameralens ligt in een zilverkleurige cirkel, wat het ontwerp van de Xperia M2 net wat meer detail geeft. De lens steekt niet uit de behuizing en de achterkant van het toestel is vlak, waardoor de Xperia M2 lekker stabiel op de rug kan liggen. Iets verder naar beneden is een NFC-logo te zien, als je een dergelijk apparaat wilt koppelen moet je daar dus zijn.

De linkerzijde van de smartphone beschikt over een usb-poort, deze zien we veel liever centraal op de onderkant van de telefoon. Op de rechterzijde zit een klepje waarachter de microSD- en sim-poort zitten. Verder naar onderen zitten de aan-/uitknop, volumeknoppen en een sluiterknop voor de camera.




Bovenop de telefoon zit een headset-aansluiting. Op de onderkant zit over de gehele breedte een speakergril. Rechts onderaan het toestel zitten uitsparingen waarmee je desgewenst een polsbandje aan de telefoon kunt bevestigen.

De Xperia M2 kan niet eenvoudig geopend worden, het snel verwisselen van de accu is er zodoende ook niet bij.