2min

Tags in dit artikel

Aansluiten, gebruikservaring en Social Jukebox

Aansluiten


Het aansluiten van apparaten op de Solemate Max is eenvoudig, afhankelijk van wat voor apparaat je wilt aansluiten. In het hoge segment van smartphones is NFC wel aardig doorgebroken, daaronder valt het nog mee. Als je apparaat NFC ondersteunt hoef je de zender enkel in te schakelen en het apparaat even tegen de NFC-zone aan te houden waarna je goedkeuring kan geven om de verbinding te leggen.

Wil of moet je via Bluetooth verbinden, dan houd je de schakelaar enkele seconden omhoog, waarna door een stem wordt aangegeven dat je de koppeling kan maken via het te koppelen apparaat. Het aansluiten middels de jack-aansluiting spreekt natuurlijk voor zich, als je de speaker via USB aansluit is het geheel afhankelijk van wat voor apparaat je dan gebruikt hoe dat verloopt.


Gebruikservaring


Het gebruik van de Solemate Max verloopt hetzelfde als bij de gemiddelde Bluetooth-speaker. Je opent een muziek-app en begint met afspelen. Als je verbinding met de Solemate hebt zal het geluid vanaf de speaker worden afgespeeld.

Het pauzeren en wisselen van muzieknummers werkt vlot. Het is ook handig dat je kan opvragen over hoeveel lading de accu nog beschikt. Eventueel kan je ook best een spelletje spelen als je je apparaat op de Solemate Max hebt aangesloten. De Bluetooth 3.0-verbinding lijkt erg snel, er is in mijn ervaring nauwelijks sprake van vertraging.

Van de Jabra Sound-applicatie ben ik geen fan. De interface is rommelig en de snelheid onder de maat. Bij het opstarten moet soms de iTunes-bibliotheek ingeladen worden, wat tientallen seconden duurt.


Social Jukebox


Met de speciale Social Jukebox-functie in de Jabra Sound App kan je een playlist aanmaken en deze met anderen delen via sociale netwerken. Het idee is vervolgens dat anderen kunnen stemmen op de nummers die je hebt geselecteerd, waardoor een dynamische playlist ontstaat.

Een leuk idee, maar voor zover ik kan zien ook wel vrij simpel uitgevoerd. Het resultaat is immers dat de meest populaire nummers bovenaan komen te staan en dus als eerste worden afgespeeld, waarna steeds minder populaire nummers volgen en het feestje qua muziek dus steeds verder doodbloedt.