2min

Tags in dit artikel

Geluidskwaliteit en accuduur

Geluidskwaliteit


Ik ben geen audiofiel, maar ik kan wel horen dat de Solemate Max een prima geluid weet te produceren. Daar komt bij dat het geluid op het hoogste volume ook erg hoog is. Jabra meldt zelf een maximaal volume van 110 decibel en dat is ongeveer even hard als een luidruchtig concert. De lage tonen hadden wel nog een tikje harder gemogen, maar je hoeft er ook weer niet over te klagen. Met een equalizer kan je natuurlijk ook nog wel het een en ander aan het geluid aanpassen.

Dat je de Solemate binnen en buiten kunt gebruiken bij een feestje, is dan ook niet overdreven. Natuurlijk is het geen professionele installatie en dat het geluid je niet van alle kanten tegemoet komt kan je ook niet verbazen aangezien het slechts één speaker is. Maar misselijk is de geluidsproductie absoluut niet.

Omdat beide speakers aan de voorkant zitten, is het wel het beste om de speaker niet in het midden van een ruimte te plaatsen, maar aan een zijkant. Dan komt het geluid het beste tot zijn recht. Sta je achter de speaker, dan is het geluid minder helder en overstemmen de lage tonen het meer.


Accuduur


De Solemate Max beschikt over drie accu’s, per stuk met een capaciteit van 2200 mAh. Jabra belooft dat de Solemate Max minstens 14 uur muziek kan spelen. Waarschijnlijk is hierbij uitgegaan van een hoog volume, want in onze kantoortesten -waar we het volume op een beperkt niveau dienen te houden- kan de Solemate wel 32 uur vooruit op één lading.

Eén ding dat wel in negatieve zin opviel is dat de Solemate Max wel een stuk of 20 keer heeft laten weten dat de accu tegen het einde van zijn latijn liep. Dat viel de eerste 17 keer dus nogal mee. Eventueel kan je de stem ook uitschakelen. Daarmee los je het probleem wel op, maar krijg je weer helemaal geen informatie over de accuduur.