2min

Prestaties (systeem & games)

De Lumia 530 is voorzien van een Snapdragon 200-chipset van Qualcomm. Die chipset bestaat onder andere uit een dual-core processor die tikt op 1,2 GHz en een Adreno 302 als grafische processor. Dat is gelijk aan de Motorola Moto E en gewoon zeer degelijk te noemen. Deze twee toestellen gaan nek aan nek als vertegenwoordigers van de budgetzijde van Android en Windows Phone.

In AnTuTu Benchmark behaalt de Lumia 520 een score die boven die van de Lumia 630 uitstijgt en dat is opvallend. De Lumia 630 heeft op papier namelijk een betere chipset en laat dus duidelijk een steekje vallen ten opzichte van deze Lumia 520. Veel andere specificaties zoals schermresolutie en hoeveelheid werkgeheugen zijn wel identiek.

Benchmark: Windows Phone: AnTuTu Benchmark – Total


Helaas is GFXBench niet geschikt voor Windows Phones met 512MB aan werkgeheugen. We moeten het dus doen met een vergelijking van de grafische capaciteit in WP Bench, wat in mijn optiek toch een mindere maatstaf is. Het verschil tussen de Lumia 530 en de Lumia 930 oogt bijvoorbeeld erg klein. Het verschil met de Lumia 520 is bijvoorbeeld wel duidelijk zichtbaar, er is veel vooruitgang geboekt.

Benchmark: Windows Phone: Multibench 2 – Graphics


Resumerend kunnen we stellen dat de Lumia 530 voor een Windows Phone, maar ook voor een smartphone in deze prijsklasse gewoon best krachtig is. Een Snapdragon 400-chipset zie je rond dit prijspeil gewoon niet bij de concurrentie.