2min

Tags in dit artikel

, ,

Conclusie

Vooropgesteld: de iPhone 6 Plus is voor mij geen geschikte telefoon. Ik vind het belangrijk dat ik een toestel met één hand kan besturen, dat is met de iPhone 6 Plus gewoon niet te doen. De Reachability-functie is goed bedacht, maar compenseert alleen de hoogte van het scherm, niet de breedte. De randen boven en onder het scherm hadden een stuk dunner mogen en misschien wel moeten zijn, dat had Bendgate waarschijnlijk ook voorkomen.

Geef je niks om de handzaamheid en wel om een groter scherm, dan is de iPhone 6 Plus echt een bijzonder goed toestel. Apple heeft voor het grotere scherm een aantal heel zinnige aanpassingen en mogelijkheden in iOS doorgevoerd, dat geeft deze phablet echt een meerwaarde ten opzichte van kleinere iPhones. Wel is het jammer dat er geen ondersteuning is voor de weergave van meerdere apps.

De iPhone 6 Plus is -net als de iPhone 6- erg snel, dun en prettig in gebruik. Bij de iPhone 6 Plus komen er ten opzichte van de iPhone 6 een hele dikke accuduur en iets betere foto’s dankzij optische stabilisatie bovenop. De dikke accuduur bekoop je overigens wel met een vrij lange oplaadtijd. Het is een mooi totaalpakket met weinig echte nadelen, afgezien van de hoge prijs natuurlijk.

Voor een eerste phablet is de Apple iPhone 6 Plus absoluut een mooi product, maar het had nog beter gekund. Met een adviesprijs beginnend bij 799 euro moet je erg zeker van je zaak zijn omtrent de schermgrootte en het algehele formaat van het toestel. Als je het enkel voor een groot scherm doet, bieden Android en Windows Phone alternatieven die vriendelijker zijn voor de portemonnee, maar dat betekent natuurlijk ook dat je geen beschikking krijgt over iOS en alles eromheen, dat is voor de één een meerprijs waard en voor de ander niet. Het is een persoonlijke keuze.
8.6
  • iOS 8 bevat handige toevoegingen voor de landschapsweergave;
  • Uitmuntende accuduur;
  • Scherm is erg groot en goed;
  • Erg snel en uitstekende grafische prestaties;
  • Camera presteert prima, mede dankzij optische beeldstabilisatie..
  • ..maar steekt uit behuizing;
  • Niet handzaam, veel ruimte boven en onder het scherm;
  • Opladen met meegeleverde lader duurt ongeveer 3 uur;
  • Geen ondersteuning voor gelijktijdige weergave van meerdere apps;