4min

Tags in dit artikel

,

Het TV portaal

Het hart van de PCzapper software is het TV portaal. Qua opzet en uiterlijk is het te vergelijken met Microsofts Media Center. Binnen het portaal heeft de gebruiker verschillende mogelijkheden, die hieronder uiteengezet zijn.


Het PCzapper TV Portaal

De ‘mijn ….’ opties


Aan de linkerzijde van het menu vinden we vijf opties terug die direct afgeleid zijn van de standaard mapindeling van de mijn documentenmap onder Windows XP. De links kunnen naar wens worden gekoppeld worden aan een map naar keuze, want veel mensen maken geen gebruik van de standaardmappen die Windows XP aanbiedt.

Interactieve Televisie opties


Aan de rechterzijde van het scherm vinden we de opties voor interactieve televisie, er is een opdeling gemaakt in vijf categorieën.

Informatie

Dit menu onderdeel, biedt diverse submenu’s voor informatieve televisie. Zo is er een submenu voor nieuwsuitzendingen, waar journaals van RTL en de NOS, Zoom.nl en VTM nieuws bekeken kunnen worden, maar ook nieuwsuitzendingen van regionale zenders als TV-Noord, Omroep Brabant en RTV Noord-Holland.


Het informatiekanaal biedt diverse nieuws- en infotainementbeelden

Achtergronden bij het nieuws van Nova, Netwerk, Greenpeace.tv en Eén Vandaag zijn ook onder dit kopje te vinden, naast live radio van diverse nieuws radiozenders. Behalve het binnenlandse nieuws, is er ook een ruim aanbod aan beelden van buitenlandse nieuwszenders, waaronder CNN, BBC en ABC.
Daarnaast is er nog infotainment televisie te vinden van RTL Boulevard, Pauw en Witteman, De Wereld Draait Door en Editie NL.

Als laatste is er ook nog divers nieuws in verschillende categorieën te bekijken, zoals computer en gadgetnieuws, financieel nieuws, nieuws over banen en politiek nieuws. Zo nu en dan zijn er ook special thema onderdelen, zo was er tijdens mijn review een speciaal verkiezingenonderdeel beschikbaar, waar de laatste beelden rond de tweede kamerverkiezingen te zien waren.

Entertainment

Voor de wat minder serieuze televisie is er het entertainment onderdeel. Ook dit onderdeel is weer zeer uitgebreid. De meest opvallende optie in dit submenu is de mogelijkheid om films online te huren en te bekijken. Het subkanaal films biedt ook diverse filmtrailers en interviews, maar via Maxx-XS en DirectMovie is het mogelijk om nieuwere films te huren, maar hierover straks meer.
Ook zijn er diverse cabaretprogramma’s te zien, waaronder de Lama’s, 6Pack, BoomChicago, maar ook beelden van cabaretiers als Jochem Myer, Najib Amhali, Hans Teeuwen en Bert Visscher.


Het entertainmentkanaal heeft veel verschillende entertainmentbeelden

Verder is er nog een klein onderdeel amusement, waar beelden van Ter land, ter zee en in de lucht en de Red Bull Air Race bekeken kunnen worden. Onder het submenu Uitgaan kunnen er beelden van diverse feesten en evenementen bekeken worden en onder het submenu Muziek, zijn diverse videoclips en interviews met artiesten te vinden.

Het submenu Sport is ingedeeld per sport, maar daar zijn wel veel internetfilmpjes te vinden en niet veel officiële sportbeelden, met uitzondering van de beelden van This is Golf.tv, NOC-NSF en AZ TV. Het onderdeel Publieke Omroep is een directe link naar Uitzendinggemist.nl, daarover is niet veel te vertellen. Als laatste is er nog het onderdeel Jeugd, waar diverse jeugdprogramma’s als het Klokhuis, Ketnet en Flip de Beer te zien zijn.

Live Radio en TV

Zoals de titel al doet vermoeden, kun je hier livebeelden van diverse omroepen zien. De meeste regionale zenders en de publieke omroepen zijn hier vertegenwoordigt, maar ook een aantal commerciële zenders, waaronder Talpa, The Box, RTL 7/Z en MTV-U.


Het Live TV en Radiokanaal

Voor mensen die geïnteresseerd zijn in de politiek zijn livestreams van de tweede kamer te zien, mensen die geïnteresseerd zijn in andere mensen, kunnen diverse camera’s in het Big Brother huis of de Gouden Kooi op het scherm toveren.
Ook in dit onderdeel zijn nog een groot aantal buitenlandse kanalen te bekijken, zoals bijvoorbeeld de televisiezender van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA.

Gemiste Uitzendingen

In dit onderdeel zijn gemiste uitzendingen te bekijken van diverse omroepen. Behalve de publieke omroepen die zich verenigd hebben op uitzendinggemist, bieden Talpa, SBS, RTL en TMF en nog een tweetal zenders gemiste uitzendingen aan. Programma’s die te zien zijn variëren van televisieseries als Flikken, Onderweg naar morgen en Lotte, tot programma’s als de A1 Grandprix, X-factor en Gek op Wielen.


Het Gemiste Uitzendingenkanaal

Veel van de programma’s zijn overigens ook terug te vinden in de hiervoor genoemden kanalen, waardoor dit kanaal het meest geschikt is als je specifiek opzoek bent naar een gemiste uitzending.

User club

Het laatste submenu, biedt gigantisch veel mogelijkheden en beelden van de Happy Zapper User Club van PCzapper. Leden die zich geregistreerd hebben kunnen via de website suggesties insturen voor beelden die getoond moeten worden in dit submenu, waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn. Je zult in dit kanaal dan ook de meest gekke en aparte filmpjes vinden.


De User club is het meest uitgebreide onderdeel.

Die gekke filmpjes hoeven overigens niet per se door leden aangedragen te worden, er zijn ook directe links naar YouTube en Google Video.
Happy Zapper heeft daarnaast ook nog User Clubs in andere landen, via het User Club onderdeel kan ook toegang worden verkregen tot deze kanalen, waardoor je avonden zoet kan zijn met het bekijken van filmpjes en televisieprogramma’s.