2min

Tags in dit artikel

,

Films huren

Zoals eerder al besproken kun je via de software ook films huren bij twee Nederlandse online filmverhuurbedrijven, te weten MAXX-XS en DirectMovie. Het instellen van PCzapper en je computer vereist echter nogal wat instellingen, waardoor de computergebruiker met wat minder computerkennis gauw kan afhaken.

Beide verhuurbedrijven werken namelijk met een eigen registratiesysteem. Je zult je dus eerst moeten aanmelden bij beide bedrijven, wat overigens gratis en vrijblijvend is. Vervolgens kun je je wachtwoord en inlogcode in het configuratiescherm van PCzapper invullen, zodat PCzapper voor jou kan inloggen bij de verhuurwinkels.


MAXX-XS biedt films met een maximale bitrate van 1850kbps

Daarmee ben je er echter nog niet, want beide filmwinkels vereisen dat je speciale codecs downloadt voor je mediaplayer. MediaPlayer moet namelijk controleren of jij rechten hebt om de film te bekijken. De codec downloaden kan echter vrij eenvoudig door een film te bekijken of via de site de codec te installeren, Windows Mediaplayer handelt de zaken dan verder af.
Dan is het overigens nog steeds mogelijk dat de film niet wil afspelen, zoals bij mij het geval was. Mogelijke oorzaken zijn het ontbreken van codecs of het blokkeren van PCzapper door een firewall. Ook nadat ik diverse codecs had geïnstalleerd en PCzapper als uitzondering had opgegeven in Windows Firewall bleef ik deze foutmelding krijgen.

Overigens moet opgemerkt worden dat DirectMovie niet met Windows Media Player 11 werkt, het bedrijf ondersteunt alleen versie 10. Verder kunnen beide internetsites alleen volledig functioneren in Internet Explorer, maar als je PCzapper gebruikt, werk je buiten de browser om.


DirectMovie ondersteunt helaas geen Windows Media Player 11

Films huren kost bij beide bedrijven 2,99 euro, daarvoor kun je de film twee dagen lang onbeperkt kijken, maar niet downloaden. Alhoewel de beeldkwaliteit dus die van DVD benadert, blijf je met de geluidskwaliteit wel bij stereo steken, terwijl we sinds DVD toch wel gewend zijn aan surround geluid.
Het feit dat verder zowel MAXX-XS als DirectMovie niet alle films aanbiedt en flink wat populaire films missen, geeft voor mij voorlopig nog niet de meerwaarde van deze diensten ten opzichte van de DVD verhuurder op de hoek aan.