3min

Tags in dit artikel

,

Conclusie

Wat valt er samengevat te zeggen over PCzapper en specifiek over dit PC TV Experience pakket? In ieder geval is het knap dat de PCzapper een portaal heeft weten te creëren waaronder gigantisch veel filmpjes die op het internet zijn te vinden zijn gebundeld. Het gevaar schuilt daarin wel dat je als gebruiker op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer kunt zien, maar de menu’s zijn duidelijk geordend, waardoor het de eerste paar keer even zoeken en verkennen is, maar daarna vind je snel de gewenste filmpjes.

Het leuke van dat zoeken en verkennen is dat je de gekste filmpjes ziet, die je normaal niet zomaar zou opzoeken op het internet. Zo betrapte ik mezelf op het feit dat ik een paar minuten heb zitten kijken naar een filmpje waarin iemand een Nintendo Gamecube stap voor stap demonteert. Enerzijds is dat natuurlijk enorm nutteloos, maar het is best leuk om eens rond te neuzen in het portaal en te kijken wat er allemaal wel niet op het internet te vinden is. Het feit dat je dat met PCzapper vanuit je luie stoel kunt doen, is voor mij ook een positief punt.

Het is jammer dat de videoverhuurservices nog niet heel erg eenvoudig werken, maar zolang deze services nog niet de kwaliteit bieden van DVD’s zal ik in ieder geval nog niet overstappen op één van deze services.

De meegeleverde hardware bij het door mij bekeken pakket is prima voor wat PCzapper nodig heeft. Je kunt uiteraard je televisie en computer koppelen via een HDMI kabel of VGA kabel, maar daar krijg je geen hogere kwaliteit van op je scherm, omdat de aangeboden filmpjes simpelweg niet van hogere kwaliteit zijn. Als je op internet gaat zoeken naar de componenten die in het pakket zitten, kan je met een beetje zoekwerk twee tientjes goedkoper uit zijn, maar dan moet je nog het Pro pakket kopen dat 29,95 kost, waardoor je het voordeel alweer kwijt bent.

Al met al is de 99,95 euro voor het PC TV Experience pakket zeker een goede prijs, mocht je alle hardware al in huis hebben, dan is de 29,95 voor het Pro pakket ook absoluut niet te veel gevraagd. Je moet PC TV experience niet in huis halen als je nooit TV kijkt, maar als je het leuk vindt om op internet filmpjes te kijken of een goede manier zoekt om gemiste uitzendingen op je TV en specifieke buitenlandse kanalen te bekijken dan is PCzapper absoluut een goede investering.

Als ik een pakket zou moeten kiezen, dan zou het zeker de PC TV Experience zijn, omdat dit pakket het meeste waar biedt voor het geld. De andere pakketten moet je alleen aanschaffen als je bepaalde hardware al in huis hebt. Het Multi pakket van 269,95 moet je echt alleen aanschaffen als je een die-hard bent, ik zou dit pakket zelf niet aanschaffen. Mocht je nog twijfelen dan is het zeker aan te raden om eens de gratis PCzapper versie te downloaden, dan kun je een goed idee krijgen hoe uitgebreid het portaal is.
8.0