2min

Prestaties (systeem)

Met een Snapdragon 801-chipset aan boord is de Moto X niet bepaald bijzonder: het grootste deel van de concurrenten beschikt daar immers eveneens over. Deze chipset bestaat onder andere uit een processor met vier rekenkernen, bij de Moto X draaien de kernen op een kloksnelheid van 2,5GHz. Verder is er 2GB aan werkgeheugen.

Ondanks dat de Moto X qua specificaties niet zoveel bijzonders doet, komt de smartphone aanzienlijk beter uit de bus in de systeemtest van AnTuTu. Gezien de grotendeels zelfde of zelfs inferieure hardware van de Moto X wijs ik het verschil met de concurrenten toe aan de software. Motorola propt Android niet vol met aanvullende apps en diensten en ook de skin van Google wordt in ere gehouden. Dit resulteert dus gewoon in een veel vlotter toestel, zo blijkt maar weer.

Benchmark: AnTuTu Benchmark 5 – Total


In Geekbench worden enkel de prestaties van de processor gemeten, hier is de afstand ten opzichte van de concurrerende toestellen wat bescheidener, maar nog altijd goed zichtbaar.

Benchmark: Crossplatform: Geekbench 3 – Multicore


Qua systeemprestaties is de Moto X geen toestel dat de lat in het algemeen hoger legt. Er zijn toestellen die het nog net iets beter doen en dat zijn voornamelijk phablets. Maar Motorola slaagt er wel in om de concurrerende toestellen in het stof te doen bijten. De Moto X profiteert mijns inziens van de schone Android-installatie die gewoon meer resources aan de Moto X beschikbaar stelt.