2min

Prestaties (games)

Voor de grafische prestaties kan de Moto X vertrouwen op de Adreno 330-GPU uit de Snapdragon 801-chipset. Deze GPU hebben we al regelmatig de revue laten passeren en we weten dus wel zo’n beetje wat we kunnen verwachten.

In GFXBench 3.0 blijkt de Moto X zich te kunnen meten met de Sony Xperia Z3, wat de best presterende Android-smartphone met Full HD-scherm is. Bij de grafische prestatie is de schermresolutie van groot belang, hoe meer pixels aanwezig zijn, hoe zwaarder het voor het toestel is om een enkel beeld te produceren. De Moto X presteert in deze test vrijwel even goed, maar hoeft per beeld maar half zoveel pixels te berekenen.

Benchmark: GFXBench 3.0 Manhattan (C24Z16 onscreen)


In de zwaarste test van 3DMark kan de Moto X zichzelf prijzen met de allerbeste prestatie tot op heden. De OnePlus One, eveneens voorzien van de Snapdragon 801, wordt dus onttroond. Dat beide toestellen zo goed presteren is ongetwijfeld te danken aan het schone besturingssysteem.

Benchmark: Crossplatform: 3DMark – Ice Storm Unlimited


De Moto X weet grafische prima te presteren. Net als bij de systeemprestaties heeft Motorola dat waarschijnlijk bereikt door het besturingssysteem vrij kaal te laten. Eens te meer blijkt wat fabrikanten met alle ‘leuke’ extra’s kunnen aanrichten betreffende de prestaties van toestellen.