3min

Tags in dit artikel

,

Ingebruikname

De Jawbone UP Move onderscheidt zich van andere activiteitentrackers van Jawbone doordat je het kleinood op verscheidene manieren kunt dragen. De andere UP-producten draag je altijd aan je pols, terwijl je er bij de UP Move voor kan kiezen om de tracker gewoon in het kleine zakje van je broekzak te steken, zodat deze volledig uit het zicht is. Ook kan je de meegeleverde clip gebruiken om het apparaatje bijvoorbeeld aan je BH, broekzak, kraag, riem of schoen te bevestigen. Je kan alle kanten op, afhankelijk van hoe zichtbaar je de UP Move bij je wilt dragen. Met de optionele polsband bevestig je de UP Move alsnog aan je pols, mocht je dat juist graag willen.

Vooraleer de Jawbone UP Move aan je smartphone gekoppeld kan worden dien je de batterij in de behuizing te plaatsen. Dat doe je door de schijf op de achterkant los te draaien middels een meegeleverd plastic plaatje. Dat is een vrij eenvoudig proces. Vervolgens leg je de accu op z’n plaatsje en draai je de schijf weer op de UP Move. Zie ook het filmpje hieronder. Hoewel dit proces vrij eenvoudig is, zal je vast blij zijn om te weten dat het volgens Jawbone maar eens in de vier tot zes maanden nodig zal zijn.


Vervolgens is het zaak om de UP-applicatie vanuit de App Store of Play Store te downloaden, zodat je de UP Move aan je smartphone kunt verbinden. Dat spreekt allemaal aardig voor zich. Als je nog geen account bij Jawbone heb, registreer je er eerst eentje, daarna kan je overgaan op het koppelen van de UP Move.

De UP Move heeft slechts één knop, waardoor het gebruik normaliter vrij eenvoudig zou moeten zijn. Door verschillende combinaties van tikken te gebruiken kan je een variatie aan informatie uit de tracker oproepen. De UP Move maakt hiervoor gebruik van de witte LEDs op de voorkant, welke in een cirkelvorm zijn geplaatst en daardoor een voortgang kunnen uitbeelden.

Druk je één keer, dan geeft de UP Move aan hoeveel stappen je hebt gezet. Dat gebeurt aan de hand van het doel dat je hebt ingesteld, standaard is dat 10.000 stappen per dag. Eén LED staat dus symbool voor 1000 stappen. Als je over je doel heen bent wordt de cirkel eerst eenmaal volledig gevuld om de 10.000 aan te duiden, vervolgens vult de UP Move zich opnieuw om aan te duiden hoeveel extra stappen je hebt gezet.


Bij tweemaal drukken kan de UP Move met de cirkel aanduiden hoe laat het is, door eerst het aantal uren en dan het aantal minuten aan te geven. Met drie klikken wordt het aantal uren dat je geslapen hebt aangegeven, op eenzelfde manier als met het aantal stappen.

Overdag is de UP Move een stappenteller, ’s nachts kan het apparaat gebruikt worden om je slaapgedrag te monitoren. Ik bevestigde de UP Move middels de clip aan de kraag van mijn slaapshirt, ik had daar verder geen last van voor of tijdens het slapen.

Het wisselen tussen de slaapmodi gebeurt door de knop langdurig in te drukken totdat de LEDs beginnen te draaien en er daarna een blauwe maan oplicht. ’s Ochtends doe je weer hetzelfde om de stappenteller te activeren.